Almanya'da Nuru Osmaniye Camii açıldı

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Ostfilden şehrinde hizmet veren DİTİB Nur-u Osmaniye Camii resmi olarak açıldı. Açılışa Ostfildern Belediye B

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Ostfilden şehrinde hizmet veren DİTİB Nur-u Osmaniye Camii resmi olarak açıldı. Açılışa Ostfildern Belediye Başkanı Christof Bolay, Stuttgart Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Bayram Şahin, çevre şehirlerden cami başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa Türkiye'den katılan Fehmi Atasoy'un Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan dernek başkanı Yasar Genç "Kültürlerin buluştuğu bir mekânın açılısını yapıyoruz. Ostfildern ve çevresindeki insanlarımızın bu güzel uyumları, fedakârlıkları tüm Almanya' ya örnek olmalı." dedi.

Açılışta konuşan Ostfildern Belediye başkanı Christof Bolay, "Almanya' da yaşayan Müslümanların kendi dinlerini öğrenme ve yasayabilmeleri için camilere ihtiyaçları vardır. Bugün burada muhteşem katılım ve organizeyle bu güzel mabedin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca Müslüman mezarlığı projemizin bir an önce hayata geçirilmesini arzuluyorum." dedi.

Stuttgart Başkonsolosluğu Din Ateşesi, Bayram Şahin, bu eserin uyuma ve dayanışmaya katkıda bulunacağına işaret etti. Şahin, caminin açılmasına vesile olanlara, belediye başkanına ve yetkililere katkılarından dolayı teşekkürlerini belirtti. Programda Heidenheim Mehter takımının gösterisi ve kadın kollarının düzenlediği kermes de yer aldı.