Yozgat'ta Avukatlara Cmk İle İlgili Hizmet İçin Eğitim Semineri Verildi

Türkiye barolar Birliğince, Yozgat, Çorum ve Kırıkkale Barosu avukatlarının katılımı ile Ceza Muhakemeleri Kanunun (CMK) anlaşılması ve uygulanması amacıyla Yozgat Barosu ev sahipliğinde hizmet içi eğitim semineri verildi

Yozgat'ta Avukatlara Cmk İle İlgili Hizmet İçin Eğitim Semineri Verildi
Türkiye barolar Birliğince, Yozgat, Çorum ve Kırıkkale Barosu avukatlarının katılımı ile Ceza Muhakemeleri Kanunun (CMK) anlaşılması ve uygulanması amacıyla Yozgat Barosu ev sahipliğinde hizmet içi eğitim semineri verildi.
Yozgat Adliye Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Yenisey, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Yıldız, Öğretim görevlisi Abdulkadir Kaya ve Avukat Rifat Çulha katıldığı seminere, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Yunus Çektin, Adliyede görevli bazı hakim ve savcılar ile Yozgat, Çorum ve Kırıkkale Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Yozgat Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Hüsnü Gezginci, Ceza hukukunda yapılmış olan son düzenlemeler çağdaş hukuk yolunda mesafe alınmasını sağlamış ise de, uygulamada birçok sonu ve eksikliklerle karşılaştıklarını belirterek, "Ceza yargılanmasının en hızlı şeklide neticelendirilmesine yönelik bir kısım düzenlemeler yapılmış ise de yargılamalarının halen uzun yıllar devam ettiği, bunun da bir çok hak kayıplarına yol açtığı aşikardır. Yine sadece yasal düzenlemelerin yapılması yeterli olmayıp, yasa uygulayıcılarının da aynı yönde gayret göstermeleri şarttır" dedi.
Av.Gezginci, Türkiye Barolar Birliğince, Yozgat, Çorum ve Kırıkkale Barosu avukatlarının katılımı ile Ceza Muhakemeleri Kanunun anlaşılması ve uygulanması amacıyla Yozgat Barosu ev sahipliğinde hizmet içi eğitim semineri düzenlendiğini ifade ederek, "İlimizde düzenlenen bu seminere katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, semirenin başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Yenisey, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Yıldız, Öğretim görevlisi Abdulkadir Kaya ve Avukat Rifat Çulha CMK hakkında seminer verdi.