Lavuar Alanı Proje Yarışması Jürisi Toplandı

Zonguldak Lavuar Alanı Proje Yarışması'nın jüri üyeleri, yarışmanın gelinen aşamasını değerlendirmek amacıyla toplandı.

Lavuar Alanı Proje Yarışması Jürisi Toplandı
Emirgan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile jüri yönetimi katıldı. Jüri Başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Tasarım Bilim Dalı Üyesi Mimar- Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Gülşen Özaydın, toplantı hakkında şöyle dedi:
"Zonguldak'ta Lavuar koruma alanı ve çevresi koruma planlama kentsel tasarım, mimarlık ve peyzaj düzenleme proje yarışmasıyla ilgili gelinen bir aşamayı değerlendirmek üzere toplanıyoruz. 26 Nisan 2010 günü yarışmacıların soruları sormalarıyla ilgili son gündü. Bugünkü toplantımızın amacı da bu sorulan sorulara yanıt oluşturmak üzere bir aradayız. Şuanda sorularla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Yarışmanın soru cevap bölümünde olduklarını dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, arsa sorunlarının aşıldığını söyledi. Yarışmanın sonunda en güzel projeyi seçerek Zonguldak'a laik bir proje kavuşturacaklarını söyleyen Başkan İsmail Eşref, "Şuanda yarışmanın soru cevap bölümündeyiz ve yarışmayı yarıladık sayılır galiba. Çünkü şartnamenin hazırlanması iki toplantı gerektirdi. Toplantı başarıyla bitti ve şartname hazırlandı.Zonguldak'ta bu şartnamenin hazırlandığını kamuoyuna duyurduk. Bugün gelinen aşama müracaatların bizim şartnamemize,şehirde veya planda eksik buldukları veya öğrenmek istedikleri şeyleri cevaplandırma aşaması. Artık bundan sonra proje kesinleşmiş olacak ve 20 Haziran 2010 tarihinde projenin teslimi, 24 Haziran 2010 tarihinde de sonucun ilanıyla artık Zonguldak bildiğimiz o 80 bin metre karelik lavuar alanının planlaması bitirilmiş olacak. Sonra zaten uygulama aşaması. Uygulamada zorluğumuz yok. Arsa sorunlarını aştık. Arsa TTK'dan hazineye geçecek hale geldi. Hazinenin olduğunda arsamız daha kolay çözümler üreterek bir an evvel bu alanı Zonguldak'a kazandırmak istiyoruz. Jürimize teşekkür ediyorum her toplantıda ciddi katılımla bu yarışmayı sürdürüyorlar. Temenni ediyorum yarışmanın sonunda en güzel projeyi seçerek Zonguldak'a laik bir projeye kavuşmuş olacağız" diye konuştu.