İstanbul Finans Merkezi için resmi adım atıldı

İstanbul'un finans merkezi olacağına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu çerçevede 4 ayrı konsey ve koordinatörlük kuruldu. <

İstanbul'un finans merkezi olacağına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu çerçevede 4 ayrı konsey ve koordinatörlük kuruldu.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'ne göre Strateji ve Eylem Planı da dikkate alınarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi çalışmalarını koordine etmek ve yürütmek üzere İFM Yüksek Konseyi kuruldu. Konsey İstanbul'un Finans Merkezi olması yönündeki bütün çalışmaları yürütecek.

Genelgede, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nin bir Türkiye projesi olduğuna dikkat çekildi. İstanbul'un bölgesel ve küresel finans merkezi olması vizyonunun gerçekleştirilmesi için yapılacak çalışmalara kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının etkin katkısı istendi.