1 Mayıs İşçi Bayramı Suavi konseri ile sona erdi (2)

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik tedbirleri altında bayram havasında kutlandı. Eline pankartını alan işçiler Gökdere, Fomara v

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik tedbirleri altında bayram havasında kutlandı. Eline pankartını alan işçiler Gökdere, Fomara ve Kent meydanlarında 1 Mayıs'ı şarkılar eşliğinde geçirdi. Şehreküstü Meydanı'nda toplanan BATİS, BAMİS, SADOP ve TOP ise kalabalık sebebiyle kutlamalarını Kent Meydanı'nda yaptı.

Bursa'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına Türk-İş ve DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, KESK ve bağlı sendikalar ile dernek ve siyasi partiler katıldı. Öğle saatlerinde Demirtaş Köprülü Kavşağı'nda toplanan kalabalık, kortej halinde Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüdü. 'İşçi memur el ele, hep beraber greve', 'Yaşasın 1 Mayıs, Alanlardayız', 'Direne direne kazanacağız' şeklindeki sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, tek tek güvenlik güçleri tarafından aranarak kutlamaların yapılacağı Fomara meydanına alındı. Havanın da güzel olması sebebiyle binlerce insan sokaklara dökülürken, kalabalık, AK Parti İl Başkanlığı önünden geçerken, hükümete yönelik sloganlar attı.

Tekstil işçisi Zeynep Erdoğan törene 2 aylık bebeği Janset Nehir Erdoğan ile katıldı. Anne Erdoğan, "Ben bir anneyim. Kızımın geleceğinden endişe duyduğum için meydanlara onunla birlikte geldim. Ona daha iyi bir gelecek sunmak için yürüyorum." dedi. Minik Nehir tören alanındaki slogan ve davul seslerine rağmen arabasında uyudu. Törene çok sayıda kişinin bebekleriyle gelmesi dikkat çekti. Bazı engelli vatandaşlar ise törene tekerlekli sandalyeleri ile katıldı. Bazı grupların taşıdığı 'Sayın Bakanıma, eşcinsellik hastalık değil', 'Pembe hayallerimi karartma' yazılı pankartlar da dikkat çekti.

SUAVİ KONSER VERDİ

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Fomara meydanında sanatçı Suavi konseri ile sona erdi. Suavi konserde herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayarak, "İstanbul'da 32 yıl sonra Taksim Meydanı'nın açılmasına rağmen orada bulunup eski günleri yad etmek ve ölen güzel insanlar için o meydana bir karanfil bırakmak isterdim. Ama, dostluklar başka bir şey. Dostlarımın isteği ile Bursa'ya gelmeyi tercih ettim." dedi.

Suavi, ardından şarkı ve marşları meydanı dolduran kalabalıkla birlikte söyledi. Kutlamalar konserle sona erdi. Meydandaki topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.