Korkuteli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Korkuteli Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısında, daimi encümen ile komisyon üyesi seçimi, plan tadilatları, yeni parklara isim verilmesi, Kent Konseyi çalışma komisyonu belirlenmesi ve belediye logosunun değiştirilmesi ile ilgili maddeler görüşüldü

Korkuteli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Korkuteli Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısında, daimi encümen ile komisyon üyesi seçimi, plan tadilatları, yeni parklara isim verilmesi, Kent Konseyi çalışma komisyonu belirlenmesi ve belediye logosunun değiştirilmesi ile ilgili maddeler görüşüldü.
Korkuteli Belediye Meclisi Nisan Olağan Meclis Toplantısını Belediye İnternet evinde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hasan Gökçe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 16 madde görüşüldü.
DAİMİ ENCÜMEN İLE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Açılış ve Yoklama, bir önceki karar özetinin okunması ile başlayan birleşim, 2 adet Daimi Encümen Üyesi seçilmesi ile devam etti. Yapılan oylamada MHP'li Üye İbrahim Bakacak ve AK Partili Üye Ahmet Memioğlu Daimi Encümen seçildi. MHP'li Üye Mehmet Kılınç, MHP'li Üye İbrahim Bakacak ve CHP'li Üye Hatice Şahintürk İmar Komisyonu üyeliğine seçilirken, MHP'li Üye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, MHP'li Üye Mehmet Kılınç ile CHP'li Üye Mevlüt Bir Plan ve Bütçe Komisyonu'na seçildi.
FAALİYET RAPORLARI OY BİRLİĞİ İLE
Gündemin 5.'üncü maddesinde yer alan 2009 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile 6.'ıncı maddesinde yer alan 2009 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. 7.'inci maddede görüşülen İnşaat Malzemecileri Koopetatifi'nin konuşlandığı yerin plan tadilatı ile ilgili İmar Komisyonundan gelen 128 ada 179 parsel ile ilgili 16.03.2010 tarih ve 1111 sayılı İmar Komisyon rapor görüşüldü. Raporda plan tadilatı uygun bulunmadığı belirtilirken, yeniden değerlendirilmesi içim İmar Komisyonu'na sevk edildi.
İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇESİNE RET
Gündemin 8.'inci maddesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeri ile ilgili İmar Komisyonundan gelen 19.03.2010 tarih ve 116 sayılı rapor ve bu yer ile ilgili 11 adet itiraz dilekçelerinin görüşülmesi gerçekleşti. Belediyeye ait yeşil alanın tahsisi uygun bulunmadığı imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.
9.'uncu maddede Mehmet Durmuş Bucaklıoğlu ve Muharem Bucaklıoğlu'na ait plan tadilatı dilekçesi ile bu yerle ilgili 14 adet itiraz dilekçelerinin görüşüldü. Plan tadilatı kabul edilmeyerek eski haliyle devam edilmesi kararı alındı.
İSİMLERİ PARKLARDA YAŞAYACAK
Mehmet Günal'a ait başvuruda ise İmar Komisyon raporunun yeni çevreyolu yapılana kadar plan tadilatının ertelenmesi kararı mecliste oy birliği ile kabul edilirken, Bayram ve Mehmet Yuvalı'ya ait ilave kat talebi de red edildi. Gündemin 12.'inci maddesinde yer alan Korkut Sultan Özel Eğitim A.Ş 'nin öğrenci yurdu ile ilgili dilekçesi değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu'na sevk edildi. Gündemin 13.'üncü maddesinde ise parklara isim konulması ele alındı. Belediye Karşısında bulunan Belediye Parkına, Yeni Mahalle 554 ada 1 parseldeki parka, Kiremitli Mahallesi 385 -386 adalar arasındaki çocuk bahçesine ve Karşıyaka Mahallesinde 701 ada 6 parselde bulunan parka isim verilmesinin görüşüldü. Belediye Karşısında bulunan Belediye Parkına, emeği geçen belediye eski Başkanlarından İsmail Küçükkaraca'nın adı verilirken, Yeni Mahalle 554 ada 1 parseldeki parka merhum Başpehlivan Cengiz Elbeye'nin adı verildi. Kiremitli Mahallesi 385 -386 adalar arasındaki çocuk bahçesine ilçeye emeği geçen eski siyasilerden ANAP İlçe Teşkilatı eski Başkanı merhum Ziya Küçükyörük'ün adı verilirken, Karşıyaka Mahallesinde 701 ada 6 parselde bulunan parka ise hayırsever Kargalıklı Mehmet Ağa adı verildi. Gündemin 14. 'üncü maddesinde yine Aysun Sevim'in babası Şehit Pilot Binbaşı Ahmet Köse isminin meclisin uygun göreceği, herhangi yere verilmesinin talebi görüşüldü. Merkezden geçen Antalya-Elmalı-Bucak Kavşağı'nın sol tarafında bulunan parka Şehit Ahmet Köse'nin ismi verildi.
KENT KONSEYİNE ADIM ADIM
Gündemin 15.'inci Maddesi'nde Kent Konseyi çalışmaları için komisyon kurulmasının görüşülmesi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasam Gökce, Kent Konseyi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Konseyin ilçenin kalkınmasına çok fayda saylayacağını belirten Başkan Gökce, bu konseyde belediye başta, meslek odaları, esnaf odaları, dernekler, siyasi partiler, muhtarlıklar, Kaymakamlığa bağlı kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının bulunacağını ifade etti. Kent Konseyi çalışma Komisyonu'na ise MHP'li Üyeler İbrahim Bakacak, Medine Yapılmışev, CHP'li Üye Mevlüt Bir, AK Partili Üye Adnan Demir ve SP'li Üye Ahmet Oruç Civelek seçildi.