Fransız Turistler Peri Bacalarına Hayran Kaldı

Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları ilkbahar mevsimi ile birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor

Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları ilkbahar mevsimi ile birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Peri bacaları yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelen ziyaretçilerin de uğrak yeri oldu.
Marsilya'dan yola çıkan Joel Arnault, Luoovie Casanova ve Terence Theureau isimli üç maceracı Fransız genç, Narman'da 'kırmızı periler diyarı' diye de anılan peri bacalarına hayran kaldı. Fransız gençler Macera adına 2009 Kasım ayından itibaren motorlu taşıt kullanmadan bazen yürüyerek bazen de bisikletle 2 ay içerisinde Arnavutluk'a buradan da Türkiye'ye 3 aya geldiklerini ve buradan da Moğolistan'a kadar gitmeyi planladıklarını söylediler.
Arnavutluk'tan İstanbul'a gelirken Bulgaristan'a girdiklerinde hep Türklerle karşılaştıklarını söyleyen Fransız gençler, buradan itibaren Türkçe öğrenmeye başladıklarını ifade ettiler.
İstanbul'dan yola çıkan Fransız gençler sahil boyunca yürüyerek Samsun'a geldiklerini, Samsun'da bisiklet alarak yolculuklarına devam ettiklerini belirtti. Üç kafadar, özellikle Artvin'den gelirken Yusufeli, Çoruh Nehri ve kanyonu, Tortum şelalesini çok beğendiklerini anlattılar.
Narman ilçesinde ise peri bacalarına hayran olduklarını söyleyen Fransız turistler, bu oluşumların çok yağmur ve rüzgardan meydana geldiğini ve şu ana kadar bir benzerini görmediklerini kaydettiler.
Fransız turistler, Trabzonspor ve Galatasaray'ın Marsilya da bilinen futbol takımları olduğunu , Türklerin de futbolu çok sevdiğini ve çok fanatik olduklarını söylediler.
Peri bacalarını gezen üç Fransız genç buradan sonra bisikletle İran üzerinden Özbekistan'a geçeceklerini Özbekistan da üç tane at alarak Moğolistan'a at ile ya da yürüyerek gideceklerini belirttiler.
Daha çok yürümeyi tercih ettiklerini bildiren üç Fransız doğanın çok güzel olduğunu Türkiye'nin de dünyanın en güzel ülkesi olduğunu söylediler. 3 kafadar genç "Daha yolumuz var, yollar bizi bekliyor" diyerek bisikletlerine binerek peri bacalarından ayrıldılar.