Sorun Kürt olmak değil Kürt olduğunu söylemek

Usta tiyatrocu Yılmaz Erdoğan, HABERTÜRK ekranlarında yayınlanan Karşı Görüş isimli programa konuk oldu.

Balçiçek Pamir'in moderatörlüğünde gerçekleşen programın konukları Osman Sınav, Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan oldu. 

Sinema ve siyaset üzerine hararetli tartışmaların yaşandığı programda söz Oktay Kaynarca'nın açılım kahvaltısında ve sonrasında sarfettiği sözlere geldi.

Balçiçek Pamir'in bu sözleri hatırlatması üzerine konuşmaya başlayan Yılmaz Erdoğan, "Oktay benim çok eski arkadaşım. Ben Oktay'ın ortaya koyduğu fikirle ilkokulda tanıştım. Şöyle bir şey vardı. Kürt sorunu çok ilginç bir sorundur çünkü Kürt olmanız aslında tam bir şey idade etmez. Bunu söylerseniz tam Kürtsünüzdür. Kimliğinize sahip çıkmakla kimliğinizi dayatmak arasında garip bir dengesizlik vardır. Dolayısıyla ilkokulda Kürtler yoktur, Kürtçe diye bir dil yoktur. Kürtler dağ Türkleridir diye yetişmiş arkadaşlarımın... İlkokulda da Aydınlıkevler'de de her şeyde tamamız fotbulda tamamız. Sadece bu konu açıldığında hep yabancılaştığımız hissine tanık oldum ben" diye konuştu.

Ardından Kürt sorununun da 80 öncesi yaşanan olaylardaki gibi bir senaryodan ibaret olduğunu vurgulayan program konukları o dönemde yaşanan olaylar üzerinde Kürt sorununu değerlendirdi.

İŞTE O ANLAR