Kalite Sempozyumu 16 Nisan'da Bursa'da Başlıyor

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Kalite Derneği (Kalder) Bursa Şubesi'nin 8 yıldır birlikte organize ettiği Kalite ve Başarı Sempozyumu, 16-17 Nisan tarihlerinde Almira Otel'de yapılacak

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Kalite Derneği (Kalder) Bursa Şubesi'nin 8 yıldır birlikte organize ettiği Kalite ve Başarı Sempozyumu, 16-17 Nisan tarihlerinde Almira Otel'de yapılacak. Organizasyon çerçevesinde her yıl açıklanan kalite ödülüne bu yıl yapılan saha denetimlerinde 4 kurum aday oldu.
BUSİAD Başkanı Arif Özer, Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve AIESEC Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen bu yılki sempozyumda yeni iklim, yeni ekonomi, yeni hayat temasının ele alacağını belirterek, "Krizin etkisindeki küreselleşme, kalıcı enerji darlığı, tabiatın insan eliyle tahribatı ve kısa vadeli ihtiyaç giderme eğiliminde olan kitlelerin basıkısı altında şekillenen dünyada sürdürülebilir kalkınma kavramı tartışılacak. Sempozyumda yeni çalışma ortamları, Ar-Ge, otomotiv, turizm, eğitim, belediyecilik gibi farklı koknular uzmanlar tarafından ele alınacak. Zengin ve her yıl yenilenen organizasyon yapısıyla her yıl daha fazla ilgi gören sempozyuma geçen yıl 3 bin 112 kişi iştirak etti. Bu sene Bursa ve çevresindeki özel ve kamu kuruluşlarından 3 binin üzerinde iştirak bekliyoruz. Sempozyumda bir ana oturum, 8 panel oturum, hayat kalitesi paneli, kalite ödül töreni, fuar ve karikatür sergisi yapılacak. 8 panelde toplam 29 konuşmacıyı dinleme imkanı olacak. İlgilenenler www.kalder.org/bursa adresinden online kayıt formunu doldurabilirler. Program detayına ulaşabilirler" dedi.
Kalder Bursa Şubes Başkanı Emin Direkçi de, organizasyon çerçevesinde her yıl geleneksel hale getirilen ödül törenine bu yıl 4 kurumun aday olduğunu söyledi. Farba Far, Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi, Zübeydehanım Meslek Lisesi ve Makbule Atadan Anaokulu'ndaki saha incelemelerinden sonra bu kuruluşların EFQM mükemmellik sistemi çerçevesinde değerlendirilmelerinin uygun olduğuna karar verildi.
Emin Direkçi, bu yarışmanın kaybedeni olmayacağına dikkat çekerek, "Bu mükemmellik sistemi ile yarışmaya aday olan kurumlar kendi iç bünyelerini de mükemmel hale getirme konusunda önemli adımları atmış oluyorlar. Ödülü almak kadar, bu yarışmaya katılmakta kurumlar için önemli bir adımdır. Bu yıl özel sektörden daha çok kamu kuruluşunun olması da artık klasik devlet memuru anlayışının değişmeye başladığının göstergesidir. Kriz dönemlerinde de özel sektörün mükemmellik gibi, yeni düzenlemelere, sistemlere ilgili olması, rekabet fırsatı oluşturmak, dinamizm kazanmak içinde önemli bir imkandır. 17 Nisan akşamı kalite ödülünün sahibini açıklayacağız" diye bilgi verdi.
Farba Genel Müdürü Ayhan Gürbay ise, yalın mükemmellik kavramı ile üretim prosesinden sosyal dayanışma uygulamalarına kadar birçok sahada farkılılıklar meydana getirdiklerini, oluşturdukları strateji çerçevesinde ulusal kalite, AB kalite ödülüne doğru yol aldıklarını söyledi.
Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Müdürü Faruk Seçkin de, Tarım Bakanlığı bünyesinde böyle bir ödüle aday olan ilk kurum olduklarınu hatırlatarak, başkalarını model almak yerine, örnek olmayı hedeflediklerini söyledi.
Zübeyde Hanım Meslek Lisesi Müdiresi Zerrin Şehirli ise, AB ile ortak projeler üreten, Türkiye çapındaki kalite değerlendirmelerinde tek meslek lisesi olarak ödül alan bir resmi eğitim kurumu olduklarını belirtti. Şehirli, klasik memur anlayışını bitirip velilerin söz hakkı olan mükemmellik sistemli bir yönetim anlayışı ile meslek lisesi yönetiminde fark oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
Makbule Atadan Anaokulu Müdiresi Kezban Erkin de, sürekli kalite anlayışı ile hizmet verdiklerini, bir ödülle bu çalışmalarını taçlandırmayı ümit ettiklerini kaydetti.