Jeotermal İhalesinden Aydın'a 116 Milyon Tl

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından 2008 ve 2010 yıllarında Aydın sınırları içerisinde ihaleye açılan 6 jeotermal sahasından İl Özel İdaresine 116 milyon 250 bin TL gelir sağlandığı belirtildi

Jeotermal İhalesinden Aydın'a 116 Milyon Tl
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından 2008 ve 2010 yıllarında Aydın sınırları içerisinde ihaleye açılan 6 jeotermal sahasından İl Özel İdaresine 116 milyon 250 bin TL gelir sağlandığı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'da jeotermal kaynakların aktif olarak kullanılmasının herkesin ortak isteği ve hedefi olduğunu söyledi. Jeotermal Enerji Yasası'nın 2007'de TBMM'ce kabul edilmesi sonucu MTA Genel Müdürlüğü'nün Aydın sınırları içerisindeki koordinatları ihale yoluyla yatırımcılara tahsis etmeye başladığını anımsatan Erdem, "Bu bağlamda 2008 yılında jeotermal lisans devirlerinden yaklaşık rakamlarla Bozköy'den 24 milyon TL, Umurlu'dan 40 milyon TL, Atça'dan 16 milyon TL bedelle devredilmiş, yine Nisan 2010 da Pamukören'den 79 milyon TL, Sultanhisar'dan 41 milyon TL, Nazilli'den 32 milyon 500 bin TL gelir elde edilmiştir. Bu tahsislerden elde edilecek gelirin yüzde 50'si Aydın İl Özel İdaresi'nin kasasına gelir olarak girecektir. Bu sayede tabiri caiz ise köylerimize para yağacaktır" dedi.
"JEOTERMAL AYDIN'IN PETROLÜDÜR"
Jeotermal kaynakların Aydın için hayati önem taşıdığına işaret eden Erdem, "Aydın'ın petrolü olarak gördüğümüz jeotermal kaynaklarımız, konut ısıtma, seracılık, termal turizm ve enerji sektöründe birçok tanınan ulusal ve uluslar arası yatırımları da beraberinde getirecektir.Bu sayede ilimizin ve çevre illerin ekonomisine katkı sağlanacak, istihdam artacaktır" diye konuştu.