İslahiye'nin Köyleri Güzelleşiyor

Gaziantep'in İslahiye Kaymakamı Resul Kır, ilçeye atandığı günden beri yapılan çalışmalarla köylerin daha güzel görünüm kazandığını söyledi.

Köyleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Kır, "7 bin 500 dönüm mera alanı bulunan Yolbaşı köyü için mera ıslah çalışmalarına başlanması için, İl Tarım Müdürlüğü nezdinde çalışmalar yapılacak. Köylerin fosseptik çukurlarının açılması amacıyla kepçe yollayacağız. Bazı köylerin de içme suyu sorununu halledeceğiz. Bunların KÖYDES projesine alınmasını sağlayacağız" dedi.
Yolbaşı köyü sakinlerinin, kum şirketinin kum çıkartırken kullandığı dinamitler sonucunda evlerinin zarar gördüğü söylemeleri üzerine, Kaymakam Resul Kır, "Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Köy içerisinde bulunan bahçe istinat duvarlarının da örülmesi için kaymakamlıkça kum, çimento ve demir verilerek istinat duvarlarının örülmesini sağlayacağız. İlçeye bağlı 49 köyde istinat duvarı örülmesi çalışması yapılıyor" diye konuştu.
Kır, Köylerin içerisinde muhafaza edilen hayvan gübrelerinin de köy dışına çıkartılarak vatandaşların yazın karasinek, larva, sivrisineklerden korunmasını sağlayacaklarını, bu konuyla ilgili ilaçlama yapılacağını kaydetti.