Akyazı Ahmet Hasnun İlköğretim Okulu'nda Kariyer Günleri Düzenlendi

Akyazı Ahmet Hasnun Tunçsoy İlköğretim Okulu'nda kariyer günleri programı düzenlendi.

Ahmet Hasnun Tunçsoy İlköğretim Okulu rehberlik servisi tarafından hazırlanan ve Nisan ayı boyunca devam edecek kariyer günleri ve etkinlikleri programı belediye konferans salonunda gerçekleşti. Kariyer günlerine Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Tepeçınar konuşmacı olarak katıldı.
Okul Müdürü Mustafa Akçan, kariyer günlerine gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.
Akyazı Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Tepeçınar, yaptığı konuşmada, mesleğinin zorluklarla dolu olduğunu belirterek, "Fakat kurtarılan bir can, tedavi edilen bir hasta o gün çektiğiniz bütün sıkıntıları sizlere unutturuyor. Başarılı bir günün stresini de atmış oluyorsunuz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya ise iyi bir öğretmen iyi bir müdürün her gün kendisini yenileyen olduğunu ifade ederek, "Bilgi çağında eğitim camiasında her gün kendinizi güncellemeniz gerekiyor. Eğer yeni gelişmeleri bilgi hazinenize almazsanız bu meslekte başarılı olmanız mümkün değildir. Başarmak için de bazı engelleri aşmak gerekir. Bu da eğitimden geçer. Başarılı olan kimse aynı zamanda da kariyer sahibi insan demektir" diye konuştu.
Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'da belediye başkanlığının zor bir görev olduğunu belirterek, "Bizim yaptığımız işe meslek denemez. Bizler seçimle gelir seçimle görevimizi bırakırız. Başkan olduğunuzda evinize ve çocuklarınıza zaman ayıramazsınız. Ben bazen 3-4 gün çocuklarımı göremiyorum. Eve gittiğimde onlar uyumuş oluyor. Sabah evden çıktığımda da yine onları göremeden işimin başına gidiyorum. Bizim kariyerimiz seçim sonunda aniden bitebilir. Seçimi kaybettiğinizde de hemen eski başkan olursunuz. Bir günde eskitirler adamı" dedi.