İl Genel Meclisi Nisan Dönemi İkinci Toplantısı Yapıldı

Erzurum İl Özel İdaresi 2010 Nisan ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı İhsan Özdemir başkanlığında yapıldı

Erzurum İl Özel İdaresi 2010 Nisan ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı İhsan Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantı'da gündem dışı söz alan Karaçoban Meclis üyesi Yavuz Karabudak, kente kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesinin Mahallebaşı semtine kurulmasını istedi.
Toplantıda, ilk olarak İl Özel İdaresine ait taşınmazların kiraları ile ilgili Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü.
İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazlardan kiraya verilen iş yerlerinden bazılarının günümüz şartlarına göre kira ücretlerinin ağır olduğu yönünde Meclis Başkanlığına yazılı başvuruda bulunulduğu belirtilerek bazı kiracıların ise icra takibine rağmen kiralarını aksattıkları kaydedildi.
İl Özel İdaresi ile kira sözleşmesi yapan bazı kiracıların keyfi uygulamalarda bulunarak başkalarına iş yerlerini kiraladıkları ve muhatapların olmadığı bu uygulamanın ise sorumsuzluk teşkil ettiği bildirilirken adına şartname düzenlememiş olan alt kiracıların başkası adına kira ödedikleri ticari açıdan sıkıntı yaşadıklarının belirlendiği kaydedildi.
Toplantı da İl Özel İdaresi kayıtlarına göre 40 kiracının icra işlemlerinin devam ettiği belirtilerek, mali işler daire başkanlığından alınan bütçe gelirleri kesin hesap cetveline göre 2009 yılı sonu itibari ile 3 milyar 523 milyon 498 bin 10 TL kira alacağı tahakkuk edildiği 2 milyar 144 milyon 908 bin 63 TL kira tahsilatı yapıldığı, 378 milyon 589 bin 47 TL bakiye kaldığının tespit edildiği bildirildi.
Daha sonra toplantıda gündem dışı söz alan Karaçoban Meclis üyesi Yavuz Karabudak, kente kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesinin Mahallebaşı semtine kurulmasını talep etti.
Karabudak, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Erzurum'a ikinci bir Devlet Üniversitesi açılması planlanmakta ve bunun nerede açılacağı henüz bilinmemektedir. Erzurum bölgemizin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Ancak şehre girdiğinizde semtler arası ne derece ciddi farklılıklar olduğu hemen göze çarpmaktadır. Atatürk Üniversitesi kampusunun olduğu yerde kamu kurumlarının fazlalığı restaurantların, kafelerin ve mağazaların çokluluğu hatta o semtlerde oturan insanların yaşam kalitelerinin ve standartlarının yüksek olduğu bir gerçektir. Ama Mahallebaşına yaklaştığınızda görülen manzara çok daha farklıdır. Bölgenin geri bırakılmışlığı eğitime ve bilime olan ihtiyacı bunun yanı sıra Mahallebaşına bağlı olan Gölbaşı, Maksut Efendi, Kongre ve Dağmahallesi gibi semtlerin ne derece kalkındırılmaya ihtiyaç duyduğu göz önündedir. Tüm bu semtlerin yeni bir üniversiteyle sadece çehresi değil yaşam kalitesi ve standartları da yükselecektir. Bu semlerdeki ekonomik hayat daha da canlanacak üniversite okumanın hayalini kuran binlerce öğrenciyi semte çekerek bir kültür konsensüsü oluşturulacaktır. Bu sadece Mahallebaşı ve çevresini değil Erzurum'un çehresini de değiştirecektir."
Öte yandan İl Genel Meclisinin dün yapılan toplantısında yapılan İhtisas Komisyonları şu isimlerden oluştu;
Plan ve Bütçe Komisyonu: Yunus Polat, Hasan Kalaycı, Ali Aksu, Mehmet Altunay, Abubekir Şenyayla, Mahir Durmuş, Enver Atasever,
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: İhsan Özdemir, Ahmet Reis Tanas, Atıf Genç, Yusuf Kılıç, Münir Akdemir, Rayhan Dağyıkan, Sedat Binici
Eğitim Komisyonu: Cavit Aktaş, Mustafa Toraman, Ahmet Karakaş, Ömer Öztürk, Ali Haydar Levet
Kültür ve Turizm Sosyal Hizmetler Komisyonu: Bülent Taşkesenligil, Cem Çil, Bünyamin Aslan, Aras Altunuşık, Yaşar Nuri Kanat
Tarım Komisyonu:Celal Ersoy, Hatem Uçar, Turan Ör, İlyas Tatar, Hamza Çiftçi
İçişleri ve Mevzuat Komisyornu: Selcen Karagöl, Cafer Burucu, Mustafa Macit, Yavuz Karabudak
Gençlik ve Spor Komisyonu: Cavit Subaşıgiller, Necmettin Özkaya, Mehmet Adak, Zinnur Kaya, Yılmaz Eken
Çeşitli İşler Komisyonu: İsmetullah Akyüz, Gültekin Keçeci, Naci Kırkpınar, Abdulillah Ala, Mehmet Ciğal
Sanayi ve Ticaret Komisyonu: Tahsin Bayramoğlu, Nevzat Karahan, Coşkun Dilaver, Bahattin Bağaçlı
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Oktay Cengiz, Merve Küçükali, Ali Sincar Özbey, Abdullah Hopikoğlu, Ednan Taş
Hayvancılık Komisyonu:Tugay Özaydın, Mahmut Altan, Raşat Yer, Emrullah Akpunar, Fuat Arslan"