Sakarya Emniyet Müdürlüğü Liseler Arası Bowling Turnuvası Düzenledi

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, gençleri suçtan uzak tutmak ve gençlere hobi kazandırmak amacıyla liseler arası bowling turnuvası düzenledi.

Erenler ilçesindeki Play Planet Bowling ve Çocuk Eğlence Merkezi'nde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen turnuvaya 7 liseden 40'a yakın öğrenci katıldı. Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin yönlendirmesiyle bowling oynamayı öğrenen öğrenciler, dereceye girmek için yarıştı. Yaklaşık 3 saat süren turnuvada Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve
Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Zengindemir verdi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil Acaray, yaptığı açıklamada, ilk kez bowling turnuvası düzenlediklerini belirterek, "Turnuvadaki temel amaç gençlerimize hobi kazandırmak, onları suçtan ve şiddetten uzak tutmaktır. Bu amaçla yola çıktık. İnşallah bu tür sosyal etkinliklerin daha fazlasını yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Turnuvada birinci olan Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Emrah Bayram ise, polislerin desteğiyle bowling oynamayı öğrendiklerini söyledi.