Genç Belediyesi Araç Filosunu Genişletti

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hurda yığınına dönen araç parkı tamamen yenilendi

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hurda yığınına dönen araç parkı tamamen yenilendi. Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, görevinin 1. yılında halkın hizmetinde kullanılması için 10 aracı belediye filosuna kattı.
Genç İlçe Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen bir törenle araç filosuna katılan 10 araç için açılış yapıldı. Göreve geldikten sonra halka en iyi hizmeti vermek için projeler yapan ve kısıtlı imkanları zorlayan Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç tarafından başlatılan araç yenileme çalışmaları olumlu sonuç verdi. Yaklaşık yüzde 70'i ormanlık alan olan ilçede sık sık meydana gelen orman yangınlarına araç yetersizliğinden müdahale edilemediği için harekete geçen Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, itfaiye başta olmak üzere ihtiyaç duyulan araçların alımı için çalışma başlattı. Başkan Ariç, Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde sürdürülen çalışmalar kapsamında bir adet arazi tipi itfaiye aracı ve Bingöl Valiliği'nden de 1 adet greyder hibe aldı. Araç filosunu geliştirmek üzere sürekli çalışmalarını sürdüren Başkan Ariç, İller Bankası aracılığıyla aldığı kredi ile ihtiyaç duyulan diğer araçları satın aldı.
Genç İlçe Belediye Başkanlığı tarafından araç filosuna katılan 1 otobüs, 1 kamyon, 1 çöp toplama aracı, 2 itfaiye, 1 cenaze aracı, 1 pikap, 1 makam otomobili, 1 greyder ve 1 ambulans için tören düzenlendi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, halk tarafından kendisine verilen emaneti onurla taşımak için elini değil, gerekirse başını taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. Başkan Ariç, "1 yıl önce belediye başkanlığı görevini devraldığımda yaptığım incelemeler sonucunda araç parkının adeta hurda yığını haline geldiğini gördüm. Kısıtlı imkanlarımızla yılda milyonlarla ifade edilen miktarda tamire para ödendiğini tespit ettik. Bu sorunu çözmek için belediye meclis üyelerinden yetki aldım. Aldığım yetki ile İller Bankası'ndan kredi çekip araç filomuzu yenilemeye karar verdim. Bakanımız Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bingöl milletvekillerinin desteği ile Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 1 adet arazi tipli itfaiye aracı hibe aldım. Bingöl Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve İl Genel Meclisi üyelerinin yardımı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden 1 adet greyder hibe aldım. İller Bankası'ndan aldığımız kredi ile de ihtiyaç duyulan diğer araçlarımızı yeniledik" dedi.
"BU ARAÇLAR HALKIMIZA 1. YIL HEDİYESİDİR"
Halkın emanetini almanın birinci yılında böyle güzel bir açılışı yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, 2010 yılında yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Ariç, "Belediye Başkanlığı'nı 1 yıl önce devraldık. Bugün açılışını yaptığımız araçlar halkımıza 1. yıl hediyemizdir. Değerli Genç halkı, bu can bu bedende oldukça, görevim süresince emanetinizi onurla taşımak için elimi değil, gerekirse başımı taşın altına koymaya hazırım. Araç parkımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim dedi.
Açılış töreninde Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Atağoğlu ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, gösterdiği üstün performanstan dolayı ilçe halkı adına Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'i kutladı.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanlığı'na alınan 10 araç ile birlikte yeni hizmete sokulan İtfaiye Amirliği biriminin kurdeleleri kesildi. Kurdeleler Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl milletvekili Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu ve davetliler tarafından kesildi. Törene Genç İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan, Bingöl Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, kurum amirleri, ilçe belediye başkanlığı personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından davetlilere çeşitli ikramlar yapıldıktan sonra yeni alınan araçlarla ilçe merkezinde tur atıldı.
Yeni alınan 10 araç ile birlikte Genç Belediye Başkanlığı'na ait araç sayısının 18'e çıktığı belirtilirken, 1936 yılında ilçe statüsüne kavuşan Genç ilçesi tarihinde ilk defa belediye başkanlığı tarafından 10 araç alındığı belirtildi.