Dağ Yöresi El Sanatları Sergisi' Balibey Han'da

Balibey Han El Sanatları Çarşısı'nın 2010 yılı etkinlik takvimi kapsamında Dağ Yöresi El Sanatları Atölyesi tarafından hazırlanan 'El Sanatları Sergisi', halk oyunları gösterileri eşliğinde izlenime sunuldu

Balibey Han El Sanatları Çarşısı'nın 2010 yılı etkinlik takvimi kapsamında Dağ Yöresi El Sanatları Atölyesi tarafından hazırlanan 'El Sanatları Sergisi', halk oyunları gösterileri eşliğinde izlenime sunuldu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtişamlı görünümüyle Bursa'ya kazandırılan Balibey Han, Özer Güleç'in 'Dağ Yöresi El Sanatları Sergisi'ni vatandaşların beğenisine sundu. Dağ kültürünün geleneksel detaylarının bugüne taşındığı sergi, büyük ilgi gördü. Bilge Malcıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin davul şovu ve Ömer Aniş'in türküleriyle renklenen törende, Dağ-Der Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle Bursalılar'a keyifli anlar yaşattı.
BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, uzun yıllardır metruk görünümde duran Balibey Han'ın Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla aktif hale getirildiğini ve handaki el sanatları çarşısında kültürel değerlerin yaşatıldığını söyleyerek, "Balibey Han'daki 21 atölyede, sanatçılarımız el emeklerini sergiliyorlar. Kentimizde kaybolmaya yüz tutan el sanatları, burada yeniden yaşatılıyor. Dağ yöresi el sanatları sergisinden sonra diğer sanatçılarımız da eserlerini sanatseverlerle buluşturacak" diye konuştu.
Dağ Yöresi El Sanatları Sergisi'nin sorumlusu Özer Güleç, geleneksel kültürde var olan eserlerin ve kültürel değerlerin toplumu yönlendirdiğine dikkat çekerek, halen dağ yöresinde bulunan objelerle, uzun yıllardır kullanılan kıyafetlerden oyuncaklara kadar her türlü değeri sergilemenin dağ kültürünün tanıtılmasına olanak tanıdığını söyledi. Güleç, sanata ve sanatçıya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.
Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş da "Keles folklorunun Bursa folkloru ile anılması, dağ yöresi kültürü denince Bursa kültürünün akla gelmesi mutluluk verici bir durum. Bizler, geleneklerimizle övünürken ülkemize de çok güzel değerler kattığımızı düşünüyoruz ve bu konuda iddialıyız" ifadesiyle düşüncelerini dile getirdi.
Keles Kaymakamı Akın Ağca ise dağ yöresi değerlerinin yaşatılması adına çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Dağ yöresinin geleceği bugünden daha aydınlık olacak" dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, ürünleri ilgiyle inceledi. Bursalılar'ı adeta zaman yolculuğuna çıkaran sergideki kıyafetler, tahta kaşıklar, oyuncak bebekler, mutfak eşyaları vatandaşların da beğenisini topladı. Dağ Yöresi El Sanatları Sergisi, bir hafta boyunca Balibey Han sergi salonunda görülebilecek