Transseksüel Pembe Kimliğine Kavuştu

Antalya'nın Alanya İlçesinde bir transseksüel yasal işlemlerin tamamlanmasıyla pembe nüfus cüzdanını aldı

Antalya'nın Alanya İlçesinde bir transseksüel yasal işlemlerin tamamlanmasıyla pembe nüfus cüzdanını aldı. Kadın kimliğine kavuşan Ender T., "Bütün engelleri aştım. Önümüzdeki aylarda Hollandalı sevgilimle nikah masasına oturacağız" dedi.
Alanya'ya 4 yıl önce gelen bilgisayar mühendisi Ender T. (39), eşcinsel olarak sürdürdüğü hayatını değiştirmek istedi. Yaklaşık 1 yıl önce ameliyat olmaya karar veren Ender T., geçirdiği operasyonlarla cinsiyetini değiştirerek yasal işlemlere başladı. Heyet raporu aldıktan sonra mahkemeye başvuran Ender T., pembe kimliğini Alanya Nüfus Dairesi'nden aldıktan sonra bina dışında sevinç çığlıkları attı. Nüfus Dairesi önünde arkadaşlarının alkışlarla karşıladıkları Ender T., yeni kimliği hakkında açıklama
yaptı. Artık tam anlamıyla özgür olduğunu ifade eden Ender T., şöyle konuştu: "Çok zor bir süreçten geçtim. Ben Adana kökenli bir ailenin çocuğuydum. İlk başlarda ailem karşı çıktı ama sonraları onlar en büyük destekçim oldu. Ailemin ve arkadaşlarımın desteğiyle bu sürece başladım. Benim durumumda olan ailelerden ricam çocuklarının arkalarında durmaları ve onları sırt çevirip kötülüklere itmemeleridir."
Cinsiyet değişiminden sonra sıkıntıların daha da arttığını belirten Ender T., sözlerine şöyle devam etti: "Her şeyden önce bayan görünümlüsünüz ama mavi bir kimlikle dolaşıyorsunuz. Bu da gittiğim her yerde problem oluyordu. Havaalanlarında, otellerde kamu alanlarında büyük güçlük yaşıyordum. En önemli kısmı bedenen ve ruhen kendimi kadın gibi hissetmeme rağmen erkek arkadaşımla evlenemiyordum. Devletimizin bu tür durumlara çıkardığı bir sürü yasa ve kolaylık var. Ben bu işlemleri yapmadan önce bu kadar
hakkımız olduğunu bilmiyordum. 2009'da başladığım heyet raporu ve cinsiyet davasının sonuçlanmasıyla kavuştuğum kimlikle artık hür ve mutluyum. Benim durumumda olan birçok insan var onlara tavsiyem ise kararlı olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve laik bir ülke olduğunu unutmasınlar. Benim durumumda olan çoğu insan yanlış yönlendirmelerle yanlış yollara sürükleniyorlar."
İsmini Bilge Ender T. olarak değiştireceğini söyleyen transseksüel, "Yakında isim içinde mahkemeye başvuracağım. İsmimi arkadaşlarımın bana seslendiği gibi Bilge olarak değiştireceğim. Ama Ender ismimi de kimliğimde taşımayı düşünüyorum. Çünkü o benim babamın yadigarı. O benim emanetim eski halimden kalan son hatıram olacak."
Sevgilisinin haberi duyunca çok sevindiğini ve artık önlerinde bir engel kalmadığı belirttiğini açıklayan Ender T., sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer devletim bana sahip çıkmasaydı Hollanda'ya gitmeyi planlıyordum. Ama çok şükür böyle bir şey olmadı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Türk kökenli Hollanda vatandaşı sevgilimle Haziran ayında Alanya'da nikah masasına oturacağız. Hayallerim bir bir gerçek oluyor."
ARKADAŞLARI HOŞGELDİN PARTİSİ VERİYOR
Ender T.'nin bayan arkadaşları pembe kimliği almasından dolayı aramıza hoş geldin partisi düzenleyeceklerini belirtti. Ender T.'nin arkadaşı Ahu A., "Hepimizin çocukları var bu gibi insanlara sahip çıkılması gerekiyor. Sonuçta o kendi hayatı ve kendi seçimi. Onunda insan olduğunu unutmamak ve hor görmemek gerekiyor. Ben gayet normal ve büyük bir cesaret örneği olarak görüyorum. Bu nedenle ona aramıza hoş geldin partisi vereceğiz."