Tbmm Başkanı Şahin, Anayasa Değişikliği Görüşmelerini Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk turu büyük bir olgunlukla geçti" dedi.

Şahin, Antalya'da, Dünya Spor Yazarları Birliği Kongresi'ne katıldı. Şahin, Antalya Belek Premium Otel'de düzenlenen 73. Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi'nin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, bir gazetecinin ''Sizin değiminizle Meclis'teki büyük derbiyi nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusuna şöyle karşılık verdi: "Birinci tur görüşmeler TBMM'de benim gözlemlerime dayanarak ifade edersem büyük bir olgunlukla geçti. Zaman zaman tansiyon yükseldi, bu olabilir. Çünkü farklı
siyasi görüşlerin ifade edildiği bir ortamda bazen tansiyonun yükselmesi gayet doğal ama her şey anayasa ve iç tüzük içerisinde cereyan etti. İkinci tur görüşmelerinde aynı çerçevede yürüyeceğine ve sonuçlanacağına inanıyorum."
Şahin, gazetecilerin referandum konusundaki görüşlerini sorması üzerine, "Onu ben bilemem. Genel kurulun kararı hangi sonucu doğuracak hep birlikte göreceğiz" diye cevap verdi.
TBMM Başkanı Şahin, kongrenin ardından Belek'te bulunan Cayra Golf Clup'u ziyaret etti. Burada Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'dan bilgi alan Şahin, bagiye binerek golf sahasında tur attı. Şahin'in ardından bagilere binen korumalar ilginç görüntüler oluşturdu.
(SE-SÇ-HO-Y)