Seri katil zanlısını yakalatan görüntüler yayınlandı (Özel)

İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi öldürdüğü iddia edilen H.A.'nın (27), son kurbanı Mustafa Has'ın (30) cep telefonunu satmaya gittiği telefoncuyla soh

İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi öldürdüğü iddia edilen H.A.'nın (27), son kurbanı Mustafa Has'ın (30) cep telefonunu satmaya gittiği telefoncuyla sohbetinin, güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Takım elbisesi ve elinde Bodrum'a otobüs bileti olduğu görülen zanlı, bu görüntüler sayesinde kısa sürede yakalanmıştı.

Zanlı H.A., Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda travesti Has'ı öldürdükten sonra ondan çaldığı cep telefonunu, 27 Nisan saat 09.30'da satmaya gitti. Telefoncuda yaklaşık 45 dakika kalan H.A., Balçova'da oturan işyeri sahibiyle cinayetleri konuştu. Dükkan sahibi Nergiz Oksay, zanlının 10-15 dakika vitrindeki telefonlara baktığını, arada sırada elindeki otobüs biletini kontrol ettiğini söyledi. Kimlik vermekten çekindiğini, fakat yine de kendisinden şüphelenmediklerini söyledi.

Daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden, "Nokia 5530" marka telefon satın alıp almadıklarının sorulması üzerine katille sohbet ettiğini ve telefonunu aldığını anladığını kaydeden Oksay, "Polislerle birlikte cep telefonundaki fotoğrafları inceledik ve Mustafa Has'ınkileri gördük. Sonra polis, güvenlik kamerası kayıtlarını da aldı." dedi.

Görüntülerde, H.A.'nın rahat tavırları dikkat çekerken, takım elbise giydiği ve elinde otobüs bileti olduğu görülüyor. Ayrıca, dükkana girdikten sonra cebinden çıkardığı telefonu işyeri sahibine uzatarak sohbete başladığı da görüntülere yansıyor.