Polisten 'görevli koruma' taktiği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde dün iki grup öğrenci arasında çıkan kavganın ardından üniversitede güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde dün iki grup öğrenci arasında çıkan kavganın ardından üniversitede güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. ODTÜ'deki bir programa katılmak için gelen iki devlet bakanına sıkı güvenlik önlemleri alındı. Sivil giyimli polisler, yakalarına "görevli" kartı takarak koruma yaptılar.

Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenmekte olan METU-MEMS Projesi'nin açılış toplantısına Devlet Bakanları Mehmet Aydın ile Cevdet Yılmaz da katıldı. Toplantı salonuna sivil plakalı araçlarla gelen iki bakana, olası eylemlere karşı sıkı koruma önlemleri alındı.

Koruma, öğrencilerin alınmadığı toplantı salonunda da devam etti. Yakalarına 'Görevli' kartı takan polisler, salonun değişik noktalarına oturarak bakanları korumaya çalıştı. Bakanların yaptığı konuşmalar sırasında da korumalar kürsünün her iki tarafında durarak olası eylemlere karşı teyakkuzda oldu.

Yoğun koruma, toplantıya verilen kahve arasında da devam etti. Bakanların bulunduğu masanın etrafı koruma çemberi altına alındı. Çevrede ise 'görevli' yazısı taşıyan polisler güvenlik önlemi aldı. Kültür Merkezi'nin bahçesine gelen yollarda polisler yine güvenlik önlemleri aldı.

Yoğun güvenlik önlemlerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise bu önlemlerin dünkü olaylarla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Öğrenciye açık bir program olmadığı için öğrencilerin olmadığını dile getiren Acar, polislerin ne zaman üniversiteden ayrılacağına ilişkin bir soruya da kendi görevleri çerçevesinde olacağını belirtti.