Japon davul grubunun gösterisi beğeniyle izlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat'a gelen ünlü Japon davul gr

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat'a gelen ünlü Japon davul grubu Wadaiko'nun gösterisi büyük beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen gösteriye Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ankara Üniversitesi öğrencileri, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2010 Türkiye'de Japon Yılı ilan edilmesi kapsamında Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1.Diller ve Kültürler haftasının son gününde düzenlenen Wadiko-Japon Davulu gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösteri öncesi bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözüyle başladığı konuşmasında Türk milletinin her zaman barıştan ve birlikten yana olduğunu ifade etti.

Çiçek, "Küreselleşen dünya ülkeleriyle de her zaman birlik beraberlik içerisinde ilişkilerimiz, dostluklarımız devam etmektedir. Türkiye son yıllarda dünya ülkeleri arasında her konuda söz sahibi olan bir ülkedir. Bozok Üniversitemizin bu etkinlikleri, açmış olduğu yabancı diller bölümü ile farklı kültürlerin bir araya gelerek kaynaşmasını sağlayacak." şeklinde konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de Sosyal anlamda bilimsel, kültürel paylaşımların kolaylaştığını ve artığını ifade ederek, "Gelişen ve değişen teknoloji sayesinde artık dünya küçücük bir köy gibi, farklı kültürlerle diyalog farklı bakış açılarını da beraberinde getirmektedir. Farklı olan her bakış açısı, hem toplumun hem de bireyin gelişmesine öncü olmaktadır. Bozok Üniversitesi olarak Yozgat'ın gelişmesine katkıda bulunmak ve dünya ile iletişime aracı olmak ve uluslar arası dostluğa katkıda bulunmak amacıyla üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Yabancı Diller bölümü kurduk. Bu çerçevede hem Uzakdoğu'ya hem de Latin dünyasına ulaşmayı hedefleyerek Japon Dili ve Edebiyatı ile İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümlerini açtık. Amacımız bu etkinlikleri her yıl kapsamını geliştirerek sürdürmektir. Etkinliklerimizde desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Belediye Başkanımız Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.