Yüksel Seramik; Başkan, Mimar Ve İnşaat Mühendislerini Ağırladı

Aydın'ın Söke ilçesinde Mutluhan Holding yatırımı olarak faaliyet gösteren Yüksel Seramik, kapılarını bölge belediye başkanları, mimar ve inşaat mühendislerine açtı.

Gerçekleştirilen organizasyona Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, Sarıkemer Belediye Başkanı İbrahim İlhan, Sazlıköy Belediye başkanı Abdülmüttalip Demir, Atburgazı Belediye Başkanı Ahmet Muslu, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Söke Genç Girişimciler Başkanı Erkan Kaçar, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kazım Zeyrek ve çok sayıda Aydın, Söke, Nazilli, Kuşadası ve Didim'den gelen İnşaat Mühendisleri ile mimarlar katıldı.
Katılımcılar Yüksel Seramik üretim tesislerini gezerlerken; konuklara Mutluhan Holding yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Mutlu, Yüksel Seramik Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kılıçoğlu, Yüksel Seramik AR-GE Müdürü Ayşe Kaynar ve firma yetkilileri eşlik etti.
Mutluhan Holding olarak Bordum ve İstanbul'da turizm yatırımlarının olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Mutlu; Söke'de de turizm tesisleri oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. İlk etapta 50 dönüm arazide başlayacak turizm tesisleri için kolları sıvadıklarını belirten Hanefi Mutlu; "İhalemiz yapıldı. 5 firma ile çalışmalar başlatıldı. Bölgenin doğası ve yapısına uygun tesisler oluşturacağız. Söke ülkede turizme açılan kapılardan biri olacak" dedi.
Söke-Milas karayolu üzerinde yapılması planlanan turizm tesisleri içinde konaklama yerleri ve spor tesislerinin yer alacağı öğrenildi. İlk etapta 50 dönümle başlayacak tesislerin gelecek dönemde alanının arttırılabileceği belirtildi.
"YATIRIMCI VE İŞ ADAMI İÇİN KRİZ OLMAMALI"
Dünyada dolayısıyla ülkemizde de yaşanan ekonomik krizi değerlendiren Mutluhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Mutlu, yatırımcı ve iş adamları için krizin söz konusu olmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Sıkıntıların bir anda olmayacağını, bu nedenle iş adamlarının krizlere hazırlıklı olup, planlamalarını ona göre yapmaları gerektiğini belirten Hanefi Mutlu; "Krizler yağmur gibi başlar ve hızlanır. Biz iki senedir bayilik satışımız olamayan ülkeleri dolaştık. Bu tür 20 ülkeden 12'sine bugün mal veriyoruz. Planlamamızı iyi yaptık. Krizle birlikte birçok fabrika kapanırken biz ayakta kaldık. Keyfi olarak hiçbir işçimizi çıkarmadık, yolumuza devam ettik" dedi. Hanefi Mutlu personeli ile birlikte aynı tabldottan yemek yediğini ve işçilere fabrikanın kendi fabrikaları olduğunu her zaman hissettirdiğini söyledi.
"ÜRETİM YAKIN ZAMANDA ARTACAK"
Yüksel Seramik'in 96 yılında 3.5 milyon metrekare ile üretime başladığını, 2008 yılına kadar 5 milyon metrekare olan üretimin son dönemde de 7 milyon metrekare üretime ulaştığını belirten Hanefi Mutlu; yapılan yeni çalışmalar ile üretimi 15-17 milyon metrekareye, 300 olan çalışan sayısını da 600'e çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.