Mustafa Denizli'nin taktik hatası Ankaragücü'nde ters tepti

Mustafa Denizli'nin taktik değişikliği Ankaragücü'nde ters tepti. Pozisyona giremeyen, kalesinde sayısız tehlikeler gören Beşiktaş, bir puanı güçlükle aldı, şampiyonluk yarışında son kredisini de Ankara'da bıraktı

Kim ne derse desin, Ferrari, Ernst ve Tello’nun yokluğu Beşiktaş’ı alt üst etti! Denizli, Ferrari’nin yokluğunu İbrahim Toraman’la doldurdu. Ernst ve Tello’nun boşluğunu ne Necip ne de Uğur İnceman doldurabildi! İlk yarıda Ankaragücü oynadı, Beşiktaş seyretti! Kartal, bu yarıda ne pozisyon üretebildi, ne de çok adamlı ofansif bindirmeler yapabildi.

İbrahim Kaş, saçını kazıtmış, imaj değiştirmiş... Ama futbolu aynı!

Toraman, hem stoper oynadı, hem de sağbek! Hem bölgesini iyi korudu, hem de Kaş’ın gediklerini kapadı!

Denizli, ikinci yarıda Necip ve Uğur’u aldı, Serdar ile Yusuf’u sahaya sürdü. Son kozunu da İbrahim Üzülmez-İsmail Köybaşı değişikliğinde kullandı. Serdar ve Yusuf’un oyuna girmesi Kartal’ı biraz canlandırdı. Oyunu son bölümlerde tamamen rakip alana yıktı, ama üç puanı getirecek golü bir türlü bulamadı.
Ankaragücü’nün de hakkını yememek lazım. İyi savaştılar, pozisyonlar ürettiller, ne var ki Rüştü’yü bir türlü geçemediler.

Dünkü skor bizim penceremizden sürpriz değil... Kartal’ın kapasitesi bu kadar... Kim ne derse desin, bu kadroyla Beşiktaş’ın zirve yarışında söz sahibi olması bizce büyük başarı...

26. dakikada Holosko’nun sağdan ortasına Uğur kafayla dokundu, fakat Serkan çeldi. Dönen topu Bobo kaleye göndermek istedi top savunmadan kornere çıktı. 29’da Geremi’nin kafa vuruşunu Beşiktaş savunması çizgi üzerinden çıkardı. Koray’ın vuruşu defansa çarparak kornere gitti.

53’te Rothen’in uzaktan çektiği sert şutu Rüştü uçarak kurtardı. 59’da Bobo sağdan ortaladı, Uğur’un vuruşu defansa çarparak kornere çıktı. 69. dakikada İbrahim Kaş’ın ceza sahasında Vassell’e yaptığı müdahaleye Ankaragücülüler penaltı itirazı yaptı. 66’da ceza sahasında topla buluşan Vassel’in vuruşunu Rüştü engelledi.

80’da İbrahim Üzülmez’in içeri ortaladığı topu Serdar Özkan kaleye göndermek istedi. Son anda Ankaragücü defansı araya girince top Bobo’nun önünde kaldı. Brezilyalı meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, ama yan direkten dışarı çıktı.

Maçın Adamı

RÜŞTÜ REÇBER

Tecrübeli file bekçisi yılların verdiği deneyimle çok kritik anlarda kritik müdahalelerde bulundu. Kalesindeyken oyunu iyi okuyan, rakip takımın ataklarında duracağı yeri iyi tespit eden Rüştü’nün dünkü performansı takımını mutlak bir mağlubiyetten kurtardı.
Pas: 20
İsabetli pas: 15
Top çalma: 15
Top kaybetme: 5
Kurtarış: 8
Önemli kurtarış: 1
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 24

80. DAKİKA

İbrahim Üzülmez ile gelişen bir Beşiktaş atağında Bobo’nun vuruşu yan direkte patladı. Maçın bitimine 10 dakika kalan bu anda Bobo’nun vuruşu gol olsa ligin zirvesi de renklenebilirdi. Maçın sonlarına doğru kaçan bu golü Beşiktaş çok arayabilir.

MAÇTAN NOTLAR
Üçü kaleci 17 kişi
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle ancak 17 kişiyi sahaya sürebildi. Siyah-beyazlı ekipte Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ramazan ve Ernst, tedavileri sürmesi nedeniyle Ankara’da görev yapamadı. Bundan dolayı iki kaleci Hakan ve Korcan dışında Yusuf Şimşek, Serdar Özkan, İsmail Köybaşı ile Rıdvan kulübede yer buldu. Denizli’nin eksiklere rağmen A2 takımından takviye yapmaması dikkati çekti.
Eksiklerin yerine çareler arayan siyah-beyazlıların teknik patronu, İbrahim Kaş ile birlikte Uğur ve Necip’i ilk 11’de sahaya sürdü.

Gökçek: 12 kişiye karşı bu kadar!
Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, hakemi topa tuttu. Gökçek, “Maalesef yüzde yüzlük penaltıyı hakem görmedi. Beşiktaş bir puana sevinmeli. Ankaragücü, gücünü gösteriyor. 12 kişiye karşı ancak böyle oynanıyor. Kasımpaşa maçıyla çıkışımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaptan: Tello olmayınca...
Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, Tello’nun yokluğunu hissettiklerini söyledi. Siyah-beyazlı oyuncu, “Çok iyi oynadığımız söylenemez. Rakip bizden daha üstündü aslında. Bobo ’nun direkten dönen bir topu var. Zaman zaman ne kadar eleştirilse de Tello’nun olmayışı bizim için dezavantaj oldu” dedi.

İbrahim Kaş’ın yeni imajı
Kasımpaşaspor maçındaki performansı eleştirilen ve bu nedenle moral bozukluğu içerisinde olan İbrahim Kaş, dünkü maçta ilk on birde yer aldı. Kafasını kazıtarak yeni saç imajıyla sahaya çıkan genç oyuncu, tartışmalı penaltı pozisyonunda da yürekleri hoplattı.

Başkana vefa
Galatasaray’ın vefat eden eski Başkanı Özhan Canaydın, Ankara’da da anıldı. Sarı-lacivertliler sahaya, “Sevgili Özhan Başkan, Mekanın Cennet Olsun” yazılı pankartla çıktı.

Aile tribünü
Ankaragücü Yönetimi, aileleri stada çekmek için bu karşılaşmayla birlikte özel bir uygulama başlattı. Buna göre stadın maraton tribününde bulunan 8 nolu kapıdan sadece ailelerin giriş yapmasına izin verildi. Bu kapıyı kullanan ailelere taraftar forması hediye edildi.

Beşiktaşlı doldurdu
Ankaragücü yönetimi, kurallar gereği Beşiktaş taraftarına tribünde yüzde 5’lik kontenjan ayırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Ankaragücü tribünlerinde ise yer yer boşluklar görüldü.

Rakamların dili
11 maç sonra
Beşiktaş, 2004-05 sezonundan günümüze son 12 lig maçında Ankaragücü’ne ilk kez puan kaybetti. Kartal, son 11 karşılaşmada 11 galibiyet aldı, genelde de rakibine 16 maçtır kaybetmedi. Beşiktaş rakibi Ankaragücü karşısında en son yenilgisini 2001-02 sezonunun 23.haftasında 2-1’lik sonuçla almıştı.

Başkent tılsımı
Mustafa Denizli, Beşiktaş’ın başında bulunduğu dönemde Ankara takımları karşısında yenilmedi. Tecrübeli çalıştırıcı, Başkent deplasmanında son 2 sezonda oynadığı 7 maçı da kaybetmedi. Siyah-beyazlılar, bu sezon hem Gençlerbirliği, hem de Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı.

Gole kapalılar
Ankaragücü, Süper Lig’in 2.yarısında en az gol yiyen takım unvanını aldı. Sarı-lacivertliler, Lemerre’nin takımın başına gelmesi sonrasında 11 maçta kalesinde 6 gol gördü ve ligin bu zaman aralığında en az gol yiyen takımı oldu. Başkent ekibi, bu süreçte sadece bir yenilgi aldı, Galatasaray’a 3-0 kaybetti.

Ferrari, Tello, Ernst, Tabata, Nihat ve Nobre... Dün Kartal'ın yokluğunu fazlasıyla hissettiği sakat oyuncular için mesajı Denizli gönderdi: Size ihtiyacımız var.

Beşiktaş’ta Ankaragücü maçında yaşanan puan kaybı sonrasında teknik direktör Mustafa Denizli sağlık ekibiyle görüşme yaptı ve sakat oyuncuların bir an önce takıma dönmesini istedi. Ferrari, Tello, Ernst, Tabata, Nihat ve Nobre’nin yokluğunda Ankaragücü karşısında 2 puan bırakan Kara Kartallar’ın hocası, “Fazla mesai de yapsanız, bu isimlerden birkaçının Trabzonspor mücadelesinde oynamasını istiyorum. Şampiyon olmak istiyorsak, kalan maçları kazanmalıyız” dediği kaydedildi. Bu ifade sonrasında sağlık ekibinin çalışmalara bugünden itibaren başlayacağı ifade edildi.

3’ü iyi, 3’ü kötü
Teknik heyetin de hafta içinde sakat oyuncularla bir görüşme yapacağı ve gerekirse Trabzonspor mücadelesi için fedakarlık yapmalarını isteyebileceği dile getirildi. Bilindiği gibi Nihat, Tabata ve Ferrari’nin Trabzon maçına yetişmesi zor görünürken, Tello, Ernst ve Nobre’nin durumunun daha iyi olduğu kaydedildi.