"Şehirler yetiştirdikleri insanlarla yaşar"

Sivas Kemal İbni Hümam Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Temel Karamollaoğlu, şehirler ve ülkelerin yetiştirdikleri insanlarla yaşayacağını söyledi. Kara

'Şehirler yetiştirdikleri insanlarla yaşar'
Sivas Kemal İbni Hümam Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Temel Karamollaoğlu, şehirler ve ülkelerin yetiştirdikleri insanlarla yaşayacağını söyledi. Karamollaoğlu, bugün vakfın kuruluşunun 20. yılı nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Şemsi Sivasi Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen toplantıda, Karamollaoğlu, vakfın kuruluşunun 20'inci yılının çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.

Karamollaoğlu ilk olarak yarın Ticaret ve Sanayi Odası'nda Prof. Dr. Sami Uludağ'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Sivasiler' konulu konferans düzenleneceğini söyledi. Akşamında ise Marmara Üniversitesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun da Sivasi ilahilerden oluşan bir konser vereceğini ifade etti. Karamollaoğlu, 1 Mayısta ise ''İlim ve Kültür tarihinden Sivasiler Ulusal Sempozyumu'' konulu bir sempozyum düzenleneceğini belirterek, Sivaslıları düzenleyecekleri etkinliklere davet etti.

Kemal İbni Hümam Vakfı'nın kuruluşundan itibaren en çok önem verdiği konunun insan olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Vakıf olarak binlerce öğrenciye burs, binlerce fakire yardımda bulunduk. Vakıfta, başka sosyal faaliyetlerde bulunacak dernekler, kurumlarda, öznesi, temeline insanı almazsa ülkeye faydalı büyük hizmetler yapmaları mümkün değil. Yapılan inşaatlar, kurumların hepsi de bu maksada yönelik. Ülkeler ve şehirlerin yetiştirdikleri insanlarla anıldığına dikkat çeken Karamollaoğlu, "O ülkedeki insanlar, gençler özellikle büyük insanların o şehirde o ülkede yetişen büyük unsurları örnek aldıklarında kendi memleketlerine daha faydalı insan olma arzusunu taşırlar." dedi.