Özbek işadamları Denizli'de iş bağlantıları kurmaya çalışıyor

Denizli Valisi Yavuz Erkmen tarım, tekstil ve inşaat alanında iş görüşmeleri yapmak için Özbekistan Cumhuriyeti Harezm Vilayeti'nden gelen işadamlarıy

Denizli Valisi Yavuz Erkmen tarım, tekstil ve inşaat alanında iş görüşmeleri yapmak için Özbekistan Cumhuriyeti Harezm Vilayeti'nden gelen işadamlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Polisevinde düzenlenen toplantıya Vali Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Necdet Özer, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Özbekistan Heyet Başkanı ve Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekehanov ile heyet üyeleri katıldı.

Vali Erkmen, "Ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin her zaman artmasını isteriz. Gelen arkadaşlarımızın, kendilerini memleketlerinde gibi rahat hissetmesi bizim için önemli. Denizli, tarihi ve turistik özelliklerin ve sanayinin güçlü olduğu, tarım ve hayvancılığın ileri düzeyde yapıldığı bir il. İşbirliği yapılabilecek birçok alan var. Dış ticaret anlamında işlemleri kolaylaştırıcı, mevzuatı basitleştirici işlemler, ilişkileri çok daha üst seviyeye çıkaracaktır. Burada önemli olan, hem Türkiye'de hem de Özbekistan'daki arkadaşlarımızın kazanmasıdır. İnşallah bu gezi bunların başlangıcı olur." dedi.

Heyet üyeleri de iş ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini, bazı sektörlerde önemli görüşmeler yapıldığını aktararak, ilerleyen zamanlarda Denizli'den işadamlarını da Özbekistan'a beklediklerini belirtti.

Toplantının sonunda Başkan Yardımcısı Bekehanov, Vali Erkmen'e Özbek millî kıyafeti olan ve devlet büyüklerine giydirilen çapan hediye etti. Erkmen de ziyaret anısına Denizli ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.