Mali Müşavirler Odasında İlk Aday Meslekte Birlik Ve Dayanışma Grubu Oldu

Bursa Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odasının 30 Mayısta yapılacak seçimlerinde ilk listeyi açıklayan Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu oldu.

Mali Müşavirler Odasında İlk Aday Meslekte Birlik Ve Dayanışma Grubu Oldu
Otantik Otelde bir basın toplantısı düzenleyen Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ebubekir Şimşek, her türlü farklılığı kazanım olarak gördüklerini söyleyerek, "Ayrışmalarla değil, birleşmelerle daha güzel yol alacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, getirmiş olduğumuz mesleki standartları bir adım ödeye taşımaktır. Yönetim erkini, mesleğimizin kazanımları için kullanacağız. Denetimde temel felsefemiz şeffaf olmaktır. İnternetten her üç aylık oda bilançosunu yayınlayacağız. Önce hesap vereceğiz, sonra hesap soracağız. Disiplin kuruluna gelenleri diğer özelliklerinin ne olduğuna bakmaksızın, meslek ile alakalı değerlendirmede bulunacağız" dedi.
Şimşek, gayesi, mesleğe, meslektaşına, ülkemize en iyi hizmet vererek, mevcut standartları ileriye götürmek olan grubun hedeflerini şöyle sıraladı:
"Yönetimi hizmet yeri olarak görüyoruz. Katılımcı bir anlayışla, birlikte yönetmeyi hedefliyoruz. Denetimde şeffaflık ana unsurumuz olacak. Daha önceki seçimelerde olduğu gibi ilkeli, seviyeli, mesleğe yakışır bir seçim çalışması sürdüreceğiz. Seçim neticelerine saygı duyarak grubumuza verilen görevi layıkı ile yerine getireceğiz ve seçildikten sonra gurup kimliğimizi yakamızdan çıkarıp, tüm meslektaşlarımıza eşit hizmet sunacağız".
Ebubekir Şimşek'in yönetim kurulunda Hüseyin Kahraman, Hasan Hüseyin Demir, Emine Şahin, İlyas Kanak, Recep Güleçyüz, Ali Serbest yer alıyor. Denetim Kurulu Ali Uslu, Metin Uygur, Meral Mandacı yer alıyor. Disiplin kurulu ise Ahmet Süleyman Güzey, Sevdiye Süngü, İbrahim Kaya, Hayrettin Çamdere, Erhan Gezer'den oluşuyor.
29 Mayısta genel kurul, 30 Mayıs Pazar günü seçimler yapılacak. 3 bin 600 üyeli BSSMO'da seçimlere 2 bin 500 meslek mensubunun katılması bekleniyor. Daha önceki seçimlerde Çağdaş Muhasebeciler Grubu ile birlikte 2 ana grubun çekiştiği seçimlerde bu yıl ilk defa nisbi temsil uygulamasına geçildiği için 2 yeni gurubun daha seçimlerde liste çıkartabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Alınan oy oranı bir kişinin yönetimi girmesi için gerekli oyu buluyorsa, hangi listeden olursa olsun o kişi yönetimde yer alırken, böylece 2-3 grubun listesinden de 7 kişilik yönetimde temsilci bulunma ihtimali ortaya çıkıyor. Belediye meclisi üye dağılımına benzer hesaplamanın yapılacağı bu nisbi temsil uygulaması, meslek odaları arasında ilk defa Mali Müşavirler Odasında uygulamaya geçiyor.