Kula Turizmi Konaklama Sıkıntısı Çekiyor

Manisa'nın Kula ilçesi "Beşi Bir Yerde Kula" sloganı ile turizme açılmaya hazırlanırken yapılan araştırmalarda en büyük sıkıntının konaklama sorunu olduğu ortaya çıktı.

Kula Turizmi Konaklama Sıkıntısı Çekiyor
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın Türkiye turizmine sağladığı çeşitlilik nedeniyle bu yıl daha çok tanıtıma önem verdiklerini belirterek, Kula'ya 1.5 yılda yaklaşık 20 bin turistin geldiğini, bunların çoğunluğunun da akademik çevre olduğuna dikkat çekti. Kula'nın turizm alanında çok zengin olduğunu vurgulayan Aşkın şunları kaydetti: "Bir ilçenin tanıtımını yaptığımız zaman ilçeye gelecek olan turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir alt yapıya sahip olmak zorundasınız. Eğer Kula'da bunları yapamazsak yaptığımız bütün emek boşa gider. Belediye olarak son dönemlerde turizm alt yapısını önem vermeye başladık. Esnaflarımızla toplantılar düzenledik, pansiyon olarak işletilebilecek ev sahipleri görüşmelerimiz devam ediyor, kaplıcalar bölgesinde konaklamaya yönelik sağlık turizmi alanında ciddi yatırımlara imza atıyoruz. Konaklamaya bağlı olarak birkaç evimizin restorasyon çalışmaları başlıyor. Kent meydanı çalışmalarımız yaklaşık altı ay sonra başlayacak. Turizm olarak alt yapımızı tamamladıktan sonra Türkiye'ye 'Beşi Bir Yerde Turizm' imkanları farklılık katacağız" dedi.
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner de yaptığı açıklamada Safranbolu, Odunpazarı, Beypazarı, Altındağ gibi tarihi evleri ile ünlü yerlerin turistlerini Kula'ya çekilebilmesi için bu ilçelerin turizm alanında vermiş olduğu hizmetleri vermek zorunda olduklarını söyledi. Şahiner, Kula'ya hafta sonlarında günü birlik yüzlerce turistin geldiğini ifade ederek, "Kula'ya en çok ziyarete gelenlerin başında Kula'ya yakın olan il ve ilçeler. Bununla birlikte ilçedeki gezilerini bitiremeyen turistler ise ya çevre ilçelerde kalıyor ya da en yakın ile gidiyor. Kula'nın turizmden ekonomik açıdan faydalanabilmesi için konaklama sıkıntısı aşması gerekiyor bununla birlikte Kula'da vatandaşlarla birlikte pansiyonculuk sistemine geçilmesi gerekiyor" dedi. Şahiner, en iyi tanıtımın ilçeye gelen turistlerin memleketlerine döndüğünde yapacak oldukları tanıtım olacağını sözlerine ekledi.