Kaymakam Seracılık Kursunda İncelemelerde Bulundu

Karabük'ün Yenice ilçesi Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, ilçeye bağlı Örenköy'de açılan seracılık kursunda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Seracılık Kursunda İncelemelerde Bulundu
Karabük'ün Yenice ilçesinde 05 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında 80 saat olarak planlanan kursta kursiyerlere sera yapım teknikleri, sera yönü belirleme, bitki ve sebze yetiştirme teknikleri, zararlılarla mücadele konularında teorik ve uygulamalı olarak eğitim veriliyor. İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat teknisyenlerinden Hüsnü Yanıkoğlu'nun eğitim verdiği kursta, teorik dersler köy konağında, uygulamalı eğitimler de bu bölgede kurulmuş olan seralarda veriliyor. Yenice İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, beraberinde İlçe Tarım Müdürü Sadık Kelez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çaylı ile birlikte kursta incelemelerde bulundu. Kursiyerlerle uzun süre sohbet eden Kaymakam Çiçekli, seralarda da inceleme yaptı. Teorik derslerde slayt eşliğinde görsel eğitim alan, seralarda da kendi yetiştirdikleri ürünlerle uygulamalı eğitim gören kursiyerlerin eğitimden memnun oldukları gözlendi.
Yenice İlçe kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, kursiyerler ve köy halkı ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köyden ayrıldılar.