Japon davulcu gruba Yozgat'ta büyük ilgi

Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat'a gelen ünlü Japon davul grubu Wad

Japon davulcu gruba Yozgat'ta büyük ilgi
Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat'a gelen ünlü Japon davul grubu Wadaiko prova amaçlı bir gösteri sundu.

İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenecek programdan bir gün önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Wadaiko Grup Başkanı Narumi Teramura, Yozgat'a gelirken, Cumhuriyet Meydanında böyle bir gösteri yapma programlarının bulunmadığını ifade ederek, "Bizlere karşı böylesine yoğun bir ilgi gördükten sonra, bu ilgiye karşı, bir gösteri sumak istedik. Bu ilgiden dolayı çok mutlu olduk. 2010, Türkiye'de Japon Yılı olarak ilan edildi. Ertuğrul Firkateyni faciasından sonra başlayan dostluğumuzun bu şekilde gelişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'ye ilk gelişimiz, Yozgat'ta olmak ve sizlerle tanıştığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Japonların davul gösterisini hayranlıkla izleyen vatandaşlar, gösteriyi çok beğendiklerini belirterek, "Kültürlerin bu şekilde etkileşimi çok güzel. Bu tür etkinlikleri daha sık düzenlenmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan çocuklar da Japon davulcular ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.