Gençlik Meclisi Üyeleri Gaziantep'ten Döndü

Habitat için Gençlik Derneği ve Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi tarafından düzenlenen 'Gençlik haklarımızı savunmak için tamam mı, devam mı? Bir gençlik hikayesi' adlı toplantıya katılan Adıyaman Gençlik Meclisi üyeleri kente döndü

Gençlik Meclisi Üyeleri Gaziantep'ten Döndü
Habitat için Gençlik Derneği ve Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi tarafından düzenlenen 'Gençlik haklarımızı savunmak için tamam mı, devam mı? Bir gençlik hikayesi' adlı toplantıya katılan Adıyaman Gençlik Meclisi üyeleri kente döndü.
'Bir gençlik hikayesi' kapsamında Gaziantep'te düzenlenen toplantıya Türkiye'nin çeşitli illerinden gençler katıldı. Düzenlenen toplantıya katılan gençler çeşitli atölye çalışmaları yaparak 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği', 'Gençler ve Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı Hakları ve Savunmak için Tamam mı? Devam mı?' gibi konular üzerinde çalışmalar yaparak bilgi aldı.
Toplantıya katılan Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Ferhat Yılboğa; "Gaziantep'te çeşitli illerden gelen genç arkadaşlarımızla bir araya gelerek Gençlik haklarımızı savunmak için tamam mı, devam mı? toplantısında bir araya geldik. 'Bir Gençlik Hikayesi', Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Habitat için Gençlik Derneği tarafından Y-PEER (Genç Akran Ağı) Türkiye ile yürütülen bir gençlik cinsel sağlık, üreme sağlığı ve hakları kampanyasıdır. Kampanyanın amacı, gençlerin
kendi cinsel sağlık, üreme sağlığı ve haklarını öğrenmeleri, hakları karşısında farkında lığa ulaşmaları ve çevresindeki gençleri ve karar vericileri bilgilendirmelerini amaçlamaktadır" dedi.