Yusuf Demir Bilim Ve Sanat Merkezi'nden Büyük Başarı

Kırşehir Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi, 2010 yılında katıldığı 3 yarışmadan 3 ödül çıkardı.

Yusuf Demir Bilim Ve Sanat Merkezi'nden Büyük Başarı
Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi, ilk olarak Uluslararası İNEPO Çevre Olimpiyatlarına 3-4 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul'a davet edilen proje ile Mansiyon almaya hak kazandı. Proje adının Matematiksel Çöpçü olduğu, çöp kovalarının ve çöp miktarının elektronik takibine yaradığı belirtildi.
İkinci olarak, yine Uluslar arası Düş Çizgisi Olimpiyatlarına 10-11 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara'ya davet edilen proje ile de Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Projenin adının Islatmayan Çay Tabağı olduğu ve çay içerken dökülen çayın gerek şekeri ıslatması, gerekse içme esnasında dökülmesinden kaynaklanan problemleri ortadan kaldırmak amacıyla tasarlandığı belirtildi. Proje'de bardağın temas ettiği çay tabağının zeminin delikli olduğu ve dökülen çayın alt bölmeye geçtiği bildirildi. Ayrıca şekerler ve kaşığın, çay tabağının kenarındaki düz zemine konularak problemlerin ortadan kaldırıldığı kaydedildi.
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine davet edilen ve Matematik kategorisindeki "Farklı Tabanlardaki Bölünebilme Kurallarının Genelleştirilmesi" adlı proje Kayseri Melikşah Üniversitesi bölge sergisi'nde üçüncülük ödülü aldı.