Uzaylılar dünyanın sonunu getirebilir

Dünyanın en önemli astrofizikçilerinden Stephen Hawking'in "Uzaylılarla temasa geçmek çok riskli olabilir. Dost olmayabilirler" açıklamasına Türk bilim adamları da destek verdi.

Uzaylılar dünyanın sonunu getirebilir
Türk bilim adamları düşüncelerini şöyle dile getirdi; 

Prof. Dr. Osman Demircan (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gözlemevi Müdürü): Hawking'in görüşlerine tamamen katılıyorum. Dünya gibi pek çok gezegen olabilir. Yaşam vardır, üstün medeniyetler kurulmuş olabilir. Ancak mesafeler o kadar büyük ki haberleşmek bile mümkün değil. Dolayısıyla gelip gitme olasılığı milyonda bir. Olur da bir gün dünyamızı uzaylılar ziyaret ederse insanlığın sonu olur. İnsanoğlu nereye gittiyse orayı yok etmiş, benzer bir durum bizim de başımıza gelebilir.


Yard. Doç. Dr. Mehmet Tanrıver (Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı): Evrende Samanyolu galaksisi gibi milyarlarca galaksi var. Karbon temelli ya da farklı temelli bir canlı olabileceğine inanıyorum. Eğer bizden üstün zekâlı bir yaratıksa ve bizden üstün teknolojili bir varlık ise buralara gelebilir.
Prof. Dr. Ethem Derman: (Ank. Üni. Uzay Bilimleri Böl. Bşk.) Evrende başka bir yaşam türü olabilir. Bizden çok üstün teknolojilere de sahip olabilirler. Ancak uzaylıların ışık hızından daha hızlı bir araç yapıp bize gelmeleri neredeyse imkânsız.