Şehid Uzman Çavuş Ayas'ın cenazesi baba ocağına getirildi

Şemdinli'de teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın (33) cenazesi Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağına getirild

Şemdinli'de teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın (33) cenazesi Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağına getirildi.

Teröristlerce girdiği çatışma sonucunda ağır yaralanan Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın dün gece ilk olarak Van Askeri Hastanesine kaldırıldı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Uzman Çavuşun Türk Bayrağına sarılı tabutu Van'dan asıl görev yeri olan Malatya'ya, oradan da askeri uçakla Merzifon Askeri Havaalanına getirildi. Merzifon Havaalanında kalabalık bir grup tarafından karşılanan şehit Uzman Çavuş Ayas'ın cenazesi buradan araç konvoyu ile saat 20.30 sularında Suluova'ya Şeker mahallesindeki baba ocağına getirildi. Şehit Ayas'ın cenazesi daha sonra Suluova Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Bir hafta önce oğulları ile Malatya'ya giden şehidin baba ve annesi de, Malatya'dan cenazeyi taşıyan uçakla Merzifon'a oradan da Suluova'ya getirildi. Şehidin babası, annesi, kardeşleri ve eşinin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Bu arada şehit Ayas'ın eşi Özlem Ayaş ile altı yıldır evli ve dört yaşında Benan adında bir kızı olduğu öğrenildi.

Şehidi kalabalık grupla hava alanında karşılayan ilçe halkı ellerinde bayraklarla bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atıp tekbirler getirdi.

Amasya Valisi H. İbrahim Daşöz de şehidin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehidin babası Enver Ayas Vali'nin taziye dileklerine karşı, "Vatan sağ olsun" diyerek şunları söyledi; "Başka ocaklar yanmasın, tedbir alınsın, terör örgütünün Allah belasını versin. Biz vatanı beklesin diye gönderdik."

Şehidin annesi Rahime Ayas ise acısını; "Bizim ciğerimiz yandı, onların ki de yansın." sözleriyle dile getirirken enişteleri de Erkan Ayas'ın hizmet için orada olduğunu, iş makinesi kullandığını, silahsız bir insana silah sıkıldığını söyledi.

Amasya Valisi H. İbrahim Daşöz ailenin acısını paylaşarak şunları söyledi; "Şehitler Allah'ın kapısında en yüce makama çıkıyorlar. Bunlar (teröristler) bu ülkeye hiç bir şey yapamayacaklar. Bu kurşunlar birlik beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik sıkılmış kurşundur. İnanıyoruz ki bu olaylar bizi daha da kenetleyecek. Bizim güvenlik güçlerimiz güçlüdür, bunun cevabını verecektir. Hainlerin emellerine alet olmamamız lazım. Ne zaman ülkede her şey yoluna girse böyle olaylar meydana geliyor. O kadar şehit törenine katıldık ki Anadolu'da şehit vermeyen köy, aile kalmadı".