Pasinler'de 2 Bin 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Pasinler 'de 2 bin 500 sarıçam ve huş fidanı Pasinler kamu kuruluşları tarafından toprakla buluşturuldu.

Pasinler'de 2 Bin 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Milli Ağaçlandırma seferberliği eylem planı kapsamında Erzurum'un Pasinler ilçesine bin 500 adet sarıçam, 300 adet huş fidanı bedelsiz olarak verildi. Ayrıca Pasinler Belediye Başkanlığı ve ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da 700 adet sarıçam ağacı temin edilerek tarım ilçe müdürlüğü tarafından istekli olan köy muhtarlıklarına ve Alvar beldesine dağıtımı yapılarak dikildi. Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin organizasyonuyla yapılan ağaç dikme programında 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Pasinler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğünce ilçenin değişik alanlarında ağaç dikimi yapıldı.
Pasinler Kaymakamı Zekai Erdem, bugün ortaklaşa yürüttükleri ağaç dikiminde 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını, hükümet konağı bahçesi, transit yol refüj alanları, mezarlık bölgesi ve Pasinler mesire alanlarına ve 6 köy ilköğretim olmak üzere 8 ilköğretim okuluna kamu personelleri, öğrenciler ve vatandaşlarla fidan dikimi yaptıklarını söyledi.
Kaymakam Erdem, ayrıca ilçede ağaç seferberliği ilan ettiklerini, ilçenin yamacında bulunan Hasandede dağının yamaçlarını da bu yıl içerisinde ağaçlarla donatacaklarını ifade etti.
İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, iki yaşında olan sarıçam ve huş ağaçlarının yanı sıra daha öncede ekilen 230 meyve ağacına ilaveten 120 adet meyve ağacını da hükümet konağı bahçesine diktiklerini belirtti.