Efsane futbolcular, kanserli hastalar için sahaya çıktı

Efsane futbolcular, kanser hastaları için yıllar sonra yeşil sahalar döndü. Rıdvan Dilmen, Bülent Uygun, Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek), Gökhan Keskin,

Efsane futbolcular, kanser hastaları için yıllar sonra yeşil sahalar döndü. Rıdvan Dilmen, Bülent Uygun, Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek), Gökhan Keskin, Nurullah Sağlam, Jose Couceiro gibi önemli futbolcular, Gaziantep Onkoloji Hastanesi yanına yapılacak Umut Evi için sahaya çıktı. Yapılacak Umut Evi'nde, kanserli hastaların yakınları barınacak. Kamil Ocak Stadı'nda yapılan maçın sonunda kazanan, yardımlaşma ve dostluk oldu. Maça Nurullah Sağlam ve Rıdvan Dilmen'in kaptanlığında çıkan takımlar, dostluk içerisinde maç yaptı. Maç sonunda, Nurullah Sağlam'ın takımı, Rıdvan Dilmen'in takımını 3-2 yendi.

Karşılaşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Nurullah Sağlam, "Özellikle şehrimiz adına çok seviniyorum. Hem sosyal açıdan şehrimizin tanıtımı hem de Onkoloji Hastanesi için yapılan bu özel maçın yapacağı katkı bizim için anlamlı. Basın mensupları dahil, taraftarlar ve karşılaşma için gelen futbolculara teşekkür ediyorum. En başında da Rıdvan Dilmen'e duyarlılığı konusunda çok teşekkür ediyorum." dedi.

Eski Gaziantepsporlu futbolcu Mehmet Gönülaçar da Gaziantep'te hayırlı bir iş için bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kamil Ocak Stadına en son 2004 yılında geldiğini hatırlatan Gönülaçar, "Bu organizasyona katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun içinde bulunduğum için ayrıca çok mutluyum." diye konuştu.

Rıdvan Dilmen ise "Rıdvan'ın, Ahmet'in ya da Mehmet'in burada olması önemli değil. Önemli olan bu hastalarımıza yardımdır. Buradaki işadamlarına ve kulübe teşekkür ediyorum. Nurullah hocamız, bu programı bir ay önce bize söylemişti. Nurullah hocanın sözü bizim için bir emirdir. Çünkü, o bizim özel bir dostumuz, özel bir hocamızdır. Anlamlı organizasyon için arkadaşlarımızla seve seve geldik." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Recep Çetin de "Çok güzel bir organizasyon. En azından amaca yönelik bir organizasyon. Burada olmaktan keyif alıyoruz. Zaten Gaziantep, başlı başına güzel bir şehir. Futbolu seven bir il, ama böyle bir organizasyona ön ayak olmaları daha da güzel. İnşallah Türkiye'nin her yerinde olur. Ama, ilk önce Gaziantep yaptığı için kutlamak lazım." şeklinde düşüncelerini aktardı.

Mehmet Özdilek ise, sosyal anlamda önemli bir yaraya parmak basmak için buraya geldiklerini vurgulayıp sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz, bu ülke için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünerek yola çıkan insanlarız. Burada olmaktan kendi adıma çok mutluyum. Umut Evi için yapılan organizasyon için yapılacak çalışma için burada olmak ve destek vermek için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şeyi devletten beklemektense, birey ve kurum olarak bir şeyler yapmak zorundayız. Umarım bu çalışmalar Türkiye'nin her yerinde olur. Çünkü, bu ülke bu insanları ile var, bu tür sosyal aktivitelerin artmasını temenni ediyorum.