Çalapçıkay ve Şen'in resimleri Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor

Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi ayrı tarz ve teknikler kullanan iki kadın ressamı ağırladı. Düzenlenen kokteylle açılışı yapılan sergide, başarılı

Çalapçıkay ve Şen'in resimleri Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor
Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi ayrı tarz ve teknikler kullanan iki kadın ressamı ağırladı. Düzenlenen kokteylle açılışı yapılan sergide, başarılı ressamların fırçasından çıkan 50'ye yakın natürmort ve portre çalışması sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sema Bayram Çalapçıkay ve Aysel Şen, belediye görevlilerinin yakın ilgisine teşekkür etti.

Yıllardır emek verdiği resim sanatına kendine zaman ayırmak için başladığını, ancak ölene kadar devam edeceğini ifade eden sanatçı Aysel Şen, kendisi için en özel resmin "Ayaklar Baş, Başlar Ayak Olduğu Zaman, Vay Geldi Dünya'nın Haline" adlı eserinin olduğunu söyledi.

Yaşlı bir adam portresinin tasvir edildiği eserde, kullanılan yan anlamın dışında gözler dikkat çekiyor. Leonardo Da Vinci'nin, Mona Lisa adlı eserindeki tekniği kullandığını belirten Şen, "Bu resme nereden bakarsanız bakın gözler bakan kişinin bulunduğu yöne çevriliyor hissi vermektedir. Daha önce hiçbir Türk ressamın yapmadığı bu yöntem ile eserim klasikler arasına girecek. Bu konuda iddialıyım." dedi.

Yaşamının 15 yılını resimlerine emek harcayarak geçirmiş olan sanatçı Sema Bayram Çalapçıkay da katılmış olduğu birçok kişisel ve karma serginin yanı sıra bir de ödüllü resminin bulunduğunu anlattı.

50 eserin görücüye çıktığı sergi 7 Mayıs'a kadar gezilebilecek.