2. Uludağ Ekonomi Zirvesi Başlıyor

2. Uludağ Ekonomi Zirvesi, "dünyadaki ekonomik modeller ve Türkiye'nin krizden çıkış süreci" temasıyla 4-5 Mayıs 2010 tarihlerinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu'nun (UİT) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan 2. Uludağ Ekonomi Zirvesi, geçen yıl olduğu gibi gerek konuşmacıları gerek oturum başlıkları ve gerekse üniversite-sanayi iş birliğine örnek olması açısından ses getirecek. Zirve, Merkez Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, TBB, Türk Ekonomi Bankası, TMSF, Ulusoy, Microsoft, Sarar, İndex, Akfen, Zorlu, Busiad, Gesiad, Bloomberg, Uludağ Üniversitesi ve Kamil Koç gibi şirket, banka ve kurumların üst düzey yöneticilerine ev sahipliği yapacak.
"Dünyadaki ekonomik modeller ve Türkiye'nin krizden çıkış süreci" temasıyla toplanacak olan 2. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin 4 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak ilk günü, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu Başkanı Serdar İrdem, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Mete Cengiz ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'un açılış konuşmalarıyla başlayacak. Zirve'de ilk gün, Küresel mali kriz sırasında ve sonrasında Türk bankacılığı konulu ilk oturumda; Dr. Kerem Alkin, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Baş Danışmanı Akil Özçay, TBB Araştırma Birim Yöneticisi Emre Alphan İnan ve TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül konuşmacı olacak.
Aynı gün, Özel sektörün mali kriz yapılanmaları ve gelecek rotaları konulu 2. oturuma; BTSO Başkanı Celal Sönmez, Ulusoy CEO'su Celal Doluel, İndex Grup CEO'su Erol Bilecik, Sarar Yönetim Kurulu.Başkanı Cemalettin Sarar, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan ve Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın konuşmacı olarak katılacak.
İlk günün son oturumu olan Üniversiteler Gözünden Küresel Finans Krizi konulu oturumda ise, Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr.Necmi Gürsakal , Prof. Dr. Serdar Sayan, Prof. Dr. Melek TÜZ ve Prof. Dr. Ali Ceylan konuşmacı olacak.
2. Uludağ Ekonomi Zirvesi Programı'na göre 5 Mayıs 2010 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Marc Pierini de Bursa'ya gelecek. Zirve'nin ikinci gününde "Küresel kriz sırasında şehir Ekonomisi: Bursa örneği" oturumunda, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır'ın moderatörlüğünde, Zorlu Holding Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Zorlu, Kamil Koç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, BUSİAD Başkanı Arif Özer ve GESİAD Başkanı Bahadır Özgün konuşmacı olacak.
Zirvenin ikinci gününün 2. oturumunda; BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker'in moderatörlüğünde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Marc Pierini "AB ekonomik konumu ve Türkiye ilişkileri"ni değerlendirecek.
2. Uludağ Ekonomi Zirvesi, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu Özel Oturumu ve Abbas Güçlü ile "Ekonomiye genç bakış oturumlarıyla son bulacak. Ayrıca fabrika ziyaretleri de yapılacak.