Mhp Adana Milletvekili Yılmaz Tankut: 'Sanayi Sektöründeki Sorunlar Giderek Ağırlaştı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, sanayi sektörünün içinde bulunduğu sorunların giderek ağırlaştığını ve mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Tankut, sanayi sektörünün sorunlarının araştırılması için MHP Grubu'nca verilen önergenin lehine Meclis'te bir konuşma yaptı. Tankut, konuşmasında, "Ne yazık ki 8 yıla yakın bir zamandır tek başına ülkemizi yöneten AKP iktidarı bugün hem ekonomik, hem üretim, hem istihdam, hem huzur, hem de güvenlik konularında milletimizi çok sıkıntılı ve vahim bir tablo ile karşı karşıya bırakmıştır. İşçimiz, memurumuz, esnaf ve çiftçimiz bugün, adeta fildişi kulelerden kendisini yönetenlerin insafına terk edilmiş bir vaziyette, çaresizlik bataklığında suni teneffüslerle bitkisel hayatlarını uzatmaya çalışmaktadırlar" dedi.
Konuşmasında birçok sektörle iç içe olan sanayide istihdamın, dolayısıyla üretimin artırılması gereğine işaret eden Tankut, "Sanayideki üretim maliyetlerinin azaltılması büyük önem arz etmektedir. Hemen her gün işletmelerin kapısına kilit vurmak zorunda kaldığı, dolayısıyla işsizliğin çığ gibi arttığı bir süreçte bu önem kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bugün Ağrı'dan Adana ve Edirne'ye, Sinop'tan Mersin'e kadar; bütün organize sanayi bölgelerinde enerji tüketimi geçtiğimiz yıllara nazaran özellikle son aylarda oldukça düşmüştür. Sanayicilerimiz, üretimin üzerindeki maliyetleri azaltmak için arayış içindedirler" diye konuştu.
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün sanayi kolunda faaliyet gösteren işletmeler büyük bir kriz ile baş başadır ve sanayici elektrik borcunu ödeyemez duruma gelmiştir. Tatil günlerinde ve hafta sonlarında indirimli elektrik isteyen sanayiciye seçim arifelerinde verilen sözler unutulmuş, sanayicimiz aldatılmış, hüsrana uğramıştır. Diğer taraftan vergisini, işçisinin sigorta primini ödeyemez hale gelmiş ve birçoğunun sermayesi tükenmiştir. Ve ne yazık ki, birçoğu yabancılara satılmış olan bankalarda, kredi batağına düşmüş, tefecinin insafına terk edilmiş ve fabrikasını haciz yoluyla kaybetmiştir."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Mart 2009 tarihinde Eskişehir'deki konuşmasında, "Bu yıla mahsus olmak üzere sanayide uygulanan indirimli gece tarifesini, hafta sonları ve diğer tatil günlerini de kapsayacak şekilde genişletiyoruz" sözünü hatırlatan Tankut, "Ancak aradan 1 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen bu konuda somut bir adım atılmamıştır ve Başbakan verdiği sözü unutmuştur. Ama bunun önemi yoktur, çünkü asıp kesen bir başbakana artık sanayicilerin söyleyeceği fazla bir söz de yoktur. Sayın Başbakan asıp kesmeyi bırakıp o sözünü tutsa idi bugün birçok insan işinden, ekmeğinden olmayacaktı" dedi.