Nusaybin'de düzenlenen santraç turnuvası sona erdi

Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamlığı'nın Satranç Federasyonu ile birlikte organize ettiği satranç turnuvası sona erdi. Turnuvada Oğuzhan İlköğretim

  Mardin ' in Nusaybin ilçesi Kaymakamlığı ' nın Satranç Federasyonu ile birlikte organize ettiği satranç turnuvası sona erdi . Turnuvada Oğuzhan İlköğretim Okulu öğrencisi Rodi Başak birinci oldu . Merkez İlköğretim Okulu Şah- Mat Salonu ve kütüphanesinde yapılan turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi .

Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ' ının da izlediği turnuvada birinci olan Rodi Başak ' a Cumhuriyet altını verilirken , diğer öğrenciler madalya ile ödüllendirildi .

SODEDS projeleri kapsamından yapılan Şah-Mat salonunun çok verimli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Aydın , " Çocuklarımızın beyin gelişimi için satrancın çok verimli olduğunu düşünüyorum . Çocuklarımız , okulumuzun bünyesinde kurulan Şah-Mat salonunda teknolojik nimetlerinden faydalanılarak satrancı öğreniyorlar . " dedi .

Satranç Federasyonu il temsilcisi Fahri Ar da , turnuvaya desteklerinden dolayı Kaymakam Yücel Gemici , Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Merkez ilköğretim okulu yöneticilerine teşekkür etti .