BDP'li Uras: Erken seçime gidilirse, bundan muhalefet zararlı çıkar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, anayasa değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi halinde erken

  Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras , anayasa değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi halinde erken seçime gidileceğini ve bundan da muhalefetin zararlı çıkacağını iddia etti .

Uras , Meclis ' te basın mensuplarının soruları üzerine , partinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında , milletvekillerinin katılımıyla anayasa değişikliğine destek verip vermeyeceklerini değerlendireceklerini söyledi .

Anayasa değişikliğine destek çıkma durumlarının olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise Uras , bunun tamamen AK Parti ' nin tutumuna bağlı olduğunu , kendilerinin gördükleri işaret fişeklerinin olumlu olduğu yönünde olduğunu belirtti . Bu talepler doğrultusunda anayasa değişikliklerinin yapılması gerektiğini anlatan Uras , bu değişikliklerin talepler doğrultusunda yapılması durumunda Türkiye ' nin geleceğinin riske atılmamış olacağını vurguladı .

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ' in , CHP ' nin Anayasa Mahkemesi ' ne gitmemesi durumunda iki maddeyi ayırabilecekleri yönündeki açıklamasına , CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ' ın " ahlaksız teklif " şeklinde değerlendirmesinin sorulması üzerine Uras , " Başkasını nasıl bilirsiniz , kendim gibi bilirim ' gibi bir laf vardır . Bu tür müzakerelerde her hangi bir ahlaksızlık görmüyorum . Anayasa Mahkemesi ' nden dönmesi , Türkiye ' nin seçim ortamına gireceği anlamına gelir ki , bunun faturasını ciddi olarak muhalefet öder . Anayasa Mahkemesi eğer bizim bütün mesaimizi hiçe çıkaracak tutum alırsa , vesayetçi tutumunu sürdürürse , hızlı bir erken seçime gidilmesinden yanayım . Hodri meydan . "

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit , 12 Eylül Anayasası ' nın bu topluma çok acı çektirdiğini belirterek , topluma en karanlık , en acı dönemi yaşattığını ifade etti . Yiğit , baştan çağdaş , özgürlükçü , katılımcı bir anayasa yapılması çağrılarına katılmadıklarına işaret ederek , " Gerçek kararı halk verecektir . " dedi .

Yiğit , dünkü oylamada 331 oy çıkmasının bir kaç arkadaşlarının mazeretli olmasından kaynaklandığını ifade etti .