Afgan lider Karzai, Hindistan Başbakanı Singh ile bir araya geldi

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, iki günlük resmi ziyaret için geldiği Yeni Delhi'de Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geldi.

  Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai , iki günlük resmi ziyaret için geldiği Yeni Delhi ' de Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geldi .

Kabil ' de 9 Hint vatandaşının teröristlerce öldürülmesinden iki ay sonra yapılan görüşmede , terörle mücadele planları öne çıktı . Afganistan ' a 1 milyar dolardan fazla yatırımda bulunan Hindistan , saldırıların ardında Pakistan merkezli Leşker-i Tayyibe örgütü olduğunu iddia ederek Pakistan ' ı suçlamıştı .

Güney Asya Bölgesel İşbirliği Teşkilatı ( SAARC ) toplantıları öncesinde bir araya gelen iki lider , Afganistan ve Hindistan ' ın ilişkilerinin artarak ilerleyeceğini dile getirdi .

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh , Afganistan Devlet Başkanı Karzai ile bölgesel ortaklık ve terörle mücadele başta olmak üzere birçok konuyu görüştüklerini açıkladı . Singh , Karza ' nin kendisine Afganistan ' ın dört bir yanında çalışan Hint vatandaşlarını güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacağı sözünü verdiğini belirtti .

Hamid Karzai ise 8 yıldır Afganistan ' ın gelişimi ve demokrasinin ülke yönetimindeki yerini alması için kendilerine büyük destek veren Hindistan hükümetine müteşekkir olduğunu dile getirdi . Karzai , Şubat ayında meydana gelen terörist saldırıda hayatını kaybeden 9 Hint vatandaşı için çok üzgün olduğunu söyleyerek , ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi . Afgan lider Karzai , Hindistan ile olan sıkı dostluk ilişkilerinin her sahada artarak devam edeceğinin altını çizdi .

Hindistan ile Afganistan ' ın ortak düşmanının terörizm olduğunu söyleyen Karzai , çarşamba günü SAARC zirvesi için Bhutan ' ın başkenti Thimphu ' ya geçecek .