Afete hazırlık toplantısı Osmaniye'de yapıldı

Afete hazırlık, zarar azaltmak, müdahale planları ve faaliyetleri ile bu alanda yürütülen diğer çalışmalar hakkında Osmaniye'de bir toplantı düzenlend

Afete hazırlık, zarar azaltmak, müdahale planları ve faaliyetleri ile bu alanda yürütülen diğer çalışmalar hakkında Osmaniye'de bir toplantı düzenlendi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy'un katıldığı toplantı öğretmen evinde gerçekleştirildi.
Osmaniye'nin deprem bölgesi ve Doğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğunu söyleyen Vali Celalettin Cerrah, "Zaman zaman bölgemizde çok kısa da olsa küçük depremler yaşanmakta. Ama önümüzdeki günlerde böyle bir depremle karşılaşıldığında veya afetle karşılaştığımızda neler yapmamız gerekiyor. Bu konuda planlarımız var, hazırlıklıyız ama bunun daha iyi olmasını veya böyle bir deprem olduğu zaman afetle karşılaştığımız zaman neler yapmamız gerektiğini görüşmek üzere bugün toplanmış bulunmaktayız." dedi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy ise "17 Aralık 2009 tarihi itibariyle de Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü kapatılarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kuruldu. Ben de yılbaşından bu yana bu kurumun başında görev ifa etmeye çalışıyorum. Hem yeni görev anlayışımızı birlikte paylaşmak, hem bugüne kadar yaşadığımız önemli tecrübelerimizi illeri yöneten değerli valimiz başta olmak üzere bütün görevlilerimizle paylaşmak bu tecrübelerin ışığında daha iyi bir afet anlayışını nasıl yerleştirebiliriz, insanlarımız en az zararla ilimizde maruz kalacağı afetleri nasıl atlatabiliri birlikte paylaşmak adına bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
Vali Celalettin Cerrah ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Öğretmen evinde gerçekleştirilen ve Vali Celalettin Cerrah'ın başkanlık ettiği toplantıya Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, Planlama ve zarar Azaltma Daire Başkanı Ejder Kaya, Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Müdahale Dairesi Başkanı Nivit Bektaş ve beraberindeki heyet ile kaymakamlar ve Osmaniye Kriz Değerlendirme ve Takip Kurulu üyeleri katıldı.