Kırıkkale'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırıkkale'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

  Cumhuriyet Meydanı ' nda Atatürk Anıtı ' na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalara , Başpınar Stadyumu ' nda devam edildi . Kutlama törenine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner , Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı , Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler , Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz , Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal , Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker , daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı .
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Peker , " Bugün milletçe Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ' ün çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nı ve milli idaremizin temsili Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nin kuruluşunun 90 . yılını kutluyoruz . Dünyada bir ilki oluşturan , çocuklar için bayram yapan tek ulusun mensubu olmanın gururunu ve onurunu hep beraber yaşıyoruz . Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nin umutsuzluğun , yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir
dönemde açılması , geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur " dedi .
Tören , günün anlam ve önemini belirten şiirler okunması ve gösterilerin ardından sona erdi .