23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Mersin'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) eğitim gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Atatürk Parkı içerisindeki Antik Tiyatro Salonu'nda düzenlenen kutlama etkinliğine, ÇOGEM tarafından sokakta çalışırken tespit edilerek okula ve mesleki eğitime yönlendirilen yaklaşık 200 çocuk katıldı.
Mersin Valiliği'nin düzenlediği resmi kutlama programında da yer alan çocukların sergilediği gösteriler, beğeniyle izlendi. Vali Yardımcısı Kadir Okatan, çocukların böylesine başarılı çalışmalar sergilemesinden dolayı büyük mutluk duyduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı.
SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen de törende yaptığı konuşmada, doğru yerde ve doğru zamanda yapılan çalışmaların, güzel sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Gülşen, sokakta çalışan çocuk sayısının azaltılması noktasında yaptığı çalışmalarla Mersin'in, Türkiye'ye örnek bir il olduğunu hatırlattı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği 23 Nisan kutlamaları, şiirler, şarkılar ve oyunlarla devam etti.