23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Mardin'in Savur ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Törene Kaymakam Arif Gül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Naci Yılmazlar, Savur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akgül, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından kutlamalar aynı alanda devam etti. Protokol üyeleri halkın ve öğrencilerin bayramını kutladıktan sonra Savur Milli
Eğitim Müdürü Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Etkinlik, günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler, spor gösterileri, anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Ront, dans gösterileri, step, flüt korosu, halk oyunları gösterileri ile devam etti.
23 Nisan nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Okul bando takımı eşliğinde öğrencilerin resmi geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.