Tbmm Genel Kurulu Grup Önerilerini Görüşüyor Ankara

-TBMM GENEL KURULU GRUP ÖNERİLERİNİ GÖRÜŞÜYOR ANKARA (A.A) - 21.04.2010 - TBMM GENEL KURULUNDA MUHALEFET PARTİLERİNİN ARAŞTIRMA ÖNERGELERİNİN BUGÜN

-TBMM GENEL KURULU GRUP ÖNERİLERİNİ GÖRÜŞÜYOR

ANKARA (A.A) - 21.04.2010 - TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin araştırma önergelerinin bugün ele alınmasına ilişkin grup önerileri görüşülüyor.

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Toplantı yeter sayısı olmadığı için 15 dakika ara verildi. Verilen aradan sonra ikinci kez yapılan yapılan yoklamada yeterli çoğunluk sağlanınca Meclis çalışmalarına başladı. 

Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine BDP'nin hayvancılığının sorunlarının araştırılması için verdiği önergenin bugün ele alınmasıne ilişkin grup önerisi görüşüldü.

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli hayvancılığın sorunlarını dile getirdi.

Tayfun İçli, Anayasa değişikliği nedeniyle Meclisin denetim yapamadığını, bunun Anayasa ihlali olduğunu iddia eden İçli, Anayasa Mahkemesinin sadece bu bakımdan bile yapılacak Anayasa değişikliğini iptal edebileceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekil Ahmet Ertürk de hükümetin hayvancılığa önem verdiğini, bu konuda önemli kararlar alındığını anlatarak, hayvancılığın iyi yolda olduğunu ifade etti.

-CHP, BDP'NİN ÖNERİSİNİ DESTEKLEDİ-

Yakut'un yerlerinden söz verdiği CHP ve MHP'li milletvekilleri de sorunları dile getirdiler.  CHP'li milletvekilleri öneriye desteklerini de ifade ettiler.

Konuşmalardan sonra oylanan öneri reddedildi.

Genel Kurulda daha sonra MHP'nin kredi kartları borçları konusunda Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesine yönelik grup önerisinin görüşmelerine geçildi.

21.04.2010 13:41:25