İzmir Kuyumcular Odası Ustalarını Onurlandırdı

İzmir Kuyumcular Odası, meslekte 25 yılını dolduran 400 üyesini plaketle onurlandırdı

İzmir Kuyumcular Odası Ustalarını Onurlandırdı
İzmir Kuyumcular Odası, meslekte 25 yılını dolduran 400 üyesini plaketle onurlandırdı. Vefat eden 30'un üzerindeki kuyumcunun ailesine de anı plaketi sunuldu. Hilton Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilen "Ahde Vefa Gecesi'nin sponsorluğunu Karakaş Atlantis Firması ile Türk Ekonomi Bankası üstlendi. Vefat eden ustaların anıldığı barkovizyon gösterisi sırasında duygusal anlar yaşandı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, kuyumculuğun İzmir'in gözbebeği sektör olduğunu belirterek, "Siz ustalarımız da mesleğimizin gözbebeğisiniz. Büyüklerimize teşekkür edebilmek, ustalarımızı bir araya getirebilmek için bu geceyi organize ettik. İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu adına böyle bir gecede bir araya gelmemizi sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.
Ahde Vefa Gecesi'nin sponsorlarından Karakaş Atlantis Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş da yaptığı konuşmada, ustaların anıldığı bu gecenin çok anlamlı olduğunu belirterek, bu etkinlikle, ustalara borçlarını bir nebze olsa da ödemeyi amaçladıklarını vurguladı.
Türk Ekonomi Bankası Altın Bankacılığı Direktörü Selami Ertem ise altın sektörüne ilk giriş lansmanını da İzmir'de yaptıklarını hatırlatarak, altın sektörüne yönelik verdikleri hizmetleri anlattı.
Vefat eden kuyumcuların anıldığı barkovizyon gösterisinin ardından, ailelerine plaketleri sunuldu. Daha sonra meslekte 25 yılını dolduran 400 kuyumcuya plaketleri takdim edildi.