Dündar'dan Akademik Odalara Ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar akademik odaları ziyaret etti.

Dündar'dan Akademik Odalara Ziyaret
Başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez, Ayhan Sezer ve Servet Büyükpoyraz, Plan Proje Müdürü Sezai Özokutanoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Recep Koygun ile birlikte ilk İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret eden Dündar, "Çağdaş şehircilik için birlikte nasıl adımlar atarız? Daha yaşanabilir bir Bursa için neler yapabiliriz, bunları konuşmak için geldik" dedi.
"Eleştiri ve görüşlerinize önem veriyoruz, işbirliğini geliştirmek istiyoruz" diyen Dündar'a İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin'den destek geldi. Şahin, "Sizi çok samimi buluyoruz. İş yapma telaşında olmamanızı olumlu karşılıyoruz, çünkü böyle bir telaşe içinde olan başkanlar büyük yanlışlar yapıyor, öncelikleri görmüyor. Biz sizin telaş içinde olmama yönünüzü beğeniyoruz" dedi.
Ulaşımın şehrin en önemli meselesi olduğunu ifade eden Şahin, kentlerin rehabilitasyonunda ulaşım sorununun sağlıklı biçimde çözülmesinin önem taşıdığına dikkat çekerek, bu anlamda istimlaklerin önemli olduğunun altını çizdi. Şehrin çok hırpalanmış olduğunu belirten Şahin, yapılacak olan işlerin öncelik sırasının doğru yapılması gerektiğini söyledi. Bunun da ancak iş yapma telaşına düşmeden başarılabileceğini belirten Şahin, "Doğru planlamalar yapılmalı, masa başında mesai harcanmalı" diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ikinci durağı Mimarlar Odası oldu. Burada da Osmangazi için birlikte kafa yoralım çağrısını yineleyen Dündar, "Bizim yönetim anlayışımızda 'ben bilirim' yok. Sizler gibi şehirlerin güzelleştirilmesine katkı koyanların fikirlerine önem veriyoruz. Belediyeler akademik odalarla çatışma içinde değil, iş birliği içinde olmalıdır" diye konuştu.
"Bizler gelecek seçimleri kurtarma çabası içinde değiliz" diyen Dündar, "Odalarımızla daha sık bir araya gelmeli ve Osmangazi için birlikte ne yapabiliriz diye konuşmalıyız" dedi.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Başkan Dündar'ın yaklaşımından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kaya, "Tarihi eserleri korurken gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz eserleri de inşa etmeliyiz" diye konuştu.
Bursa'nın en önemli iki meselesinin kaçak yapılaşma ve çarpık yapılaşma olduğunun altını çizen Kaya, belediyelerin bu iki sorunla baş edebilmek için sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapması gerektiğini söyledi.
Özellikle makro ölçekte değerlendirildiğinde mimari açıdan değer taşıyan yapıların tek başına anlam ifade etmediğini, yapıların hepsinin birbiriyle uyumlu olması gerektiğini söyleyen Kaya, yatırımlar için mimari yarışmaların yapılmasının önemine işaret etti.