Thy Toz Bulutu Nedeniyle Bugün Yaklaşık 100 Seferini İptal Etti

Türk Hava Yolları (THY), İzlanda'daki yanardağın patlaması sonucu yayılan kül bulutları nedeniyle bugün de birçok uçuşunu iptal etti.

  İptaller nedeniyle Atatürk Havalimanı ' nda yaşanan yoğunluk sürerken , THY ' nin iptal seferleri 100 ' e ulaştı . THY yetkililerinden alınan bilgiye göre : Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı ' ndan yapılması gereken Amsterdam ve Frankfurt seferi ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ' ndan Londra Stansted Havalimanı ' na ve Eskişehir ' den Brüksel ' e olan seferler kül bulutu nedeniyle iptal oldu .
THY yetkilileri Atina , Barcelona , Basel , Belgrad , Budapeşte , Donestk , Kişinev , Leningrad , Lizbon , Lvov , Lyon , Madrid , Moskova , Nice , Odesa , Bükreş , Paris , Piriştina , Roma , Sofya , Tiran , Üsküp , Viyana ve Zagreb ' e olan seferlerde bir sorun bulunmadığını ve uçuşların sorunsuz yapılabildiğini bildirdi .
Atatürk Havalimanı ' ndan iptal edilen uçuşlar arasında Zürih , Münih , Brüksel , Stuttgart , Milano , Düsseldorf , Cenevre , Hamburg , Helsinki , Venedik , Dublin , Köln , Stockholm , Hannover , Berlin , Bologna , Nürnberg , Amsterdam , Prag , Londra ve Manchester bulunuyor .