Nuh Gönültaş: Bahçeli böyle konuşamazdı!

Bugün gazetesi yazarlarından Nuh Gönültaş köşesinde MHP'lileri kızdıracak bir konuyu kaleme aldı.

Nuh Gönültaş: Bahçeli böyle konuşamazdı!
  İşte Nuh Gö ; nü ; ltaş ' ın kö ; şe yazısı ;

Muhsin Bey olsaydı Bahç ; eli bö ; yle konuşamazdı!


Gö ; nü ; ltaş , MHP ' de yaşanan eski ü ; lkü ; cü ; , yeni ü ; lkü ; cü ; kavramlarına da aç ; ıklık getirerek , Yazıcıoğlu hayatta olması durumunda Bahç ; eli ' nin bu şekilde davranamayacağını savundu .
İşte o yazı . .
Bugü ; nkü ; Milliyetç ; i Hareket Partisi , maazallah , bir şekilde iktidara gelirse Tü ; rkiye ' nin bö ; lü ; nme riskinin bü ; yü ; k oranda artacağını sö ; yleyebiliriz . Tü ; rkiye ' de ' Milliyetç ; ilik ve Kü ; rtç ; ü ; lü ; k ' birbirini beslemektedir .
MHP PKK ' yı , PKK MHP ' yi kanlandırmaktadır , canlandırmaktadır .
MHP deyince bu noktayı asla akıldan uzak tutmamak gerekir .
MHP mü ; spet değil , menfi milliyetç ; ilik yapmaktadır .
Allah MHP ' ye iktidar nasip etmesin
Bu nokta ç ; ok ö ; nemli . Onun iç ; in bu konuyu dü ; şü ; ndü ; kç ; e ' Allah MHP ' ye iktidar nasip etmeye ' diye dua ederim .
Evet , MHP ırkç ; ı bir parti aynı zamanda ç ; ok şiddetli bir genel başkanı var .
Bahç ; eli mikrofonu alınca eline , ne ' ü ; lkü ; cü ; ' kalıyor ne medya patronu ( Aydın Doğan hariç ; ) ne de Kü ; rt sorununa bir şekilde ç ; ö ; zü ; m arayışı iç ; inde olan aydınlar .
' 12 kö ; tü ; adam ' lafı yine Devlet Bahç ; eli ' ye aittir .
Bahç ; eli ü ; lkü ; cü ; leri iç ; dü ; şman gö ; rü ; yor
7 Şubat 2010 tarihli yazımın başlığı ' Devlet Bahç ; eli ü ; lkü ; cü ; leri iç ; dü ; şman gö ; rü ; yor ' şeklindeydi .
Bu ciddi bir iddiaydı . Zaman iç ; inde Devlet Bahç ; eli beni doğruladı .
12 Eylü ; l dö ; neminde cezaevlerinde işkencelerden geç ; en ü ; lkü ; cü ; lerin Devlet Bahç ; eli ' nin aksine AK Parti ' nin anayasa değişikliği teklifinin referanduma gitmesi halinde ' evet ' oyu vereceğini aç ; ıklamasından sonra Devlet Bahç ; eli ' nin verdiği tepki ü ; lkü ; cü ; leri iç ; dü ; şman gö ; rdü ; ğü ; ne dair inancımı gü ; ç ; lendirdi .
Bahç ; eli bu ü ; lkü ; cü ; lere ' zavallılar ' diye hitap etti .
Onları kü ; ç ; ü ; msedi , aşağıladı .
Bö ; ylece Bahç ; eli tabiri caizse feleğin ç ; emberinden geç ; miş ü ; lkü ; cü ; leri ' iç ; dü ; şman ' yani partisinin iç ; indeki dü ; şmanlar olarak niteledi .
Bahç ; eli ' yi bu derece aslanlaştıranın Muhsin Yazıcıoğlu ' nun ö ; lü ; mü ; olduğunu belirtmeliyim .
Yazıcıoğlu rahmetli olmasaydı . .
Eğer Muhsin Bey rahmetli olmasaydı Devlet Bahç ; eli bö ; yle konuşamazdı . . .
Meydanı boş buldu savuruyor!
Bence Bahç ; eli artık ü ; lkü ; cü ; leri temsil noktasından epey uzaklaştı .
Partisinin tabanını değiştirmek iç ; in atraksiyonlar iç ; inde .
Bunun da en kestirme yolu geç ; mişi kö ; tü ; lemek ve ü ; lkü ; cü ; leri ' eski ' ' yeni ' diye ayırmaktır .
Yaptığı bu!
Yeni ü ; lkü ; cü ; ler PKK ' ya karşıtlıktır
' Yeni ' dediklerinin ü ; lkü ; cü ; lü ; ğü ; 12 Eylü ; l ' den sonra tü ; reyen PKK ' ya karşıtlıktır . Başka herhangi bir kutsalları da yoktur .
' Eski ' dedikleri , ' zavallı ' dedikleri de ü ; lkü ; cü ; oldukları iç ; in devletin en şiddetli işkencelerinden geç ; miş , gerç ; ekleri yaşayarak ö ; ğrenmiş kişiler . Eskiler davalarında kutsiyet olanlardır .
Bahç ; eli ' eski ' lere niç ; in kızıyor?
Ç ; ü ; nkü ; onlar MHP ' nin milletin taleplerine aykırı politikalar yü ; rü ; ttü ; ğü ; ne inanıyorlar .
Kendilerini işkenceden geç ; irenlerin , arkadaşlarını sabah ezanında asanların yaptığı anayasaya karşı Devlet Bahç ; eli ' nin herhangi bir alternatif getirmediğini gö ; rü ; yorlar ve mevcudun değiştirilmesine de karşı ç ; ıkmadığını hayretle değerlendiriyorlar .
Eski MHP ' li denilenler 12 Eylü ; l ' ü ; n kazığını yemiş , vatan millet duyguları istismar edilmiş , cezaevlerinde işkencelerden geç ; irilmiş ü ; lkü ; cü ; ler .
Dolayısıyla bu insanlar yaşadıklarından ders almış , milletin talepleri ile devletin taleplerinin farklı olduğunda milletten yana tavır koymayı dü ; şü ; nmeye başlamışlar .
Bu ü ; lkü ; cü ; lerin devlete ve devlet kavramına bakışı ç ; ok değişti .
Bahç ; eli ' nin onlara yö ; nelik sö ; zleri hakaret niteliği taşıyor .
Kendilerine eski ü ; lkü ; cü ; ler denilen MHP Kurucular Kurulu Bahç ; eli ' ye cevapta gecikmedi ve ' Ağaç ; kendisini kesmeye ç ; alışan balta iç ; in ne yapayım sapı benden dermiş ' aç ; ıklamasında bulundu .
İşte o aç ; ıklamadan bazı satırlar :
' MHP ' nin 13 yıldır ne yazık ki bu davaya yabancılaşmış olduğunu gö ; rmek bizlere acı vermektedir . Asıl zavallılık , milletine yö ; nelen her tü ; r tehlike ve tecavü ; ze gö ; ğsü ; nü ; siper eden ve onun , tarihte olduğu gibi milletler ailesi iç ; inde hak ettiği mevkii alması uğruna verdiği mü ; cadelede ü ; lkü ; cü ; lere en fena muameleleri reva gö ; renlerin yaptıkları Anayasa ' ya yıllardır bir alternatif ü ; retmeyip onu nevzuhur partilerin eline bırakmaktır .
MHP ve ü ; lkü ; cü ; lü ; k darbecilik ve darbecilerden en ç ; ok ç ; ekmiş bir topluluk olduğu halde darbeciliğe ve onların anayasası ve o anayasa ile kurdukları dü ; zenlerine karşı 13 yıldır hiç ; bir mü ; cadele koymamış , alternatif anayasa projelerini herkesten evvel kamuoyuna sunmaları gerekirken hiç ; de yeterli olmayan değişiklik tekliflerinin bile gerisinde kalıp milletin taleplerine aykırı bir politika yü ; rü ; tmesi bizleri derinden ü ; zmektedir . Bu politika MHP ' ye değil , AKP ' ye prim yapmaktadır . '